Agricultura convoca ajuts per valor d’1.000.000 d’euros per a inversions en indústries de transformació i comercialització vitivinícoles

El període de sol·licituds de les subvencions, de fins a 100.000 euros, és obert fins al 25 d’octubre

Agricultura convoca ajuts per valor d’1.000.000 d’euros per a inversions en indústries de transformació i comercialització vitivinícoles
La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), ha convocat ajudes per valor d’un milió d’euros per a fer inversions en indústries de transformació, comercialització i/o desenvolupament de productes vitivinícoles. Així ho ha explicat el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, en la Mesa del Vi, celebrada aquest dilluns, en la que hi han assistit, per part de la conselleria, el director general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Aram Ortega, el gerent de FOGAIBA, Mateu Morro, i la gerent de l’IRFAP, Georgina Brunet; i , per part del sector, representants de les organitzacions agràries, cooperatives, la DO Binissalem, la DO Pla i Llevant, IGP Vi de la Terra i els consells insulars.

La inversió màxima és de 100.000 euros. L’ajuda serà d‘un 40% dels costos elegibles. El període de sol·licituds de les subvencions és obert fins al 25 d’octubre.

Segons el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, «es tracta d’un compromís adquirit amb el sector perquè, amb la convocatòria del PASVE (Programa de Suport Espanyol al Sector Vitivinícola), molts cellers quedaven fora perquè va dirigit a grans inversions en bodegues». «D’aquesta manera, els cellers més petits s’hi podran acollir per fer petites inversions com per exemple canvis de dipòsits o substitució de dipòsits d’alumini o sistemes de filtratge», ha explicat.

Els requisits per presentar la sol·licitud és ser titular d’una empresa dedicada a la transformació, la comercialització o el desenvolupament de productes vitivinícoles.

Aquesta línia d’ajuda està dirigida a projectes d’inversió que millorin el rendiment, la competitivitat i el desenvolupament econòmic, fomentar els productes de qualitat, afavorir la innovació i el respecte al medi ambient, la seguretat laboral, la higiene i el benestar animal, i millorar les ràtios de sostenibilitat social, econòmica i ambiental. Les despeses subvencionables són les que derivin de la compra i la instal·lació de nova maquinària i equipament fins al valor de mercat del producte, incloses les instal·lacions accessòries necessàries per al seu funcionament o la millora de l’eficiència i la transició energètica de les bodegues.

Consulta la convocatòria aquí.

Suport als primers Premis Vinari Illes Balears

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació donarà suport als primers Premis Vinari Illes Balears, que se celebraran la propera primavera. Es tracta d’uns premis, organitzats pel digital VadeVi, amb l’objectiu de prestigiar i donar valor als vins balears de qualitat. Catalunya compta amb els Premis Vinari des de l’any 2013.

Foodies on Menorca

Vinum

Si queréis saber más de este vino, lo podéis encontrar a VINUM, en la Calle Marineros y Pescadores, 4 del Polígono Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/