Agricultura destaca que el producte ecològic creix a les Balears quatre punts per sobre la mitjana estatal

Agricultura destaca que el producte ecològic creix a les Balears quatre punts per sobre la mitjana estatal

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha destacat aquest dimecres a la fira Biofach, la de referència mundial per al sector ecològic, que aquest tipus de producció segueix creixent a les Balears quasi quatre punts per sobre de la mitjana estatal, amb un 10% anual enfront d’un 6’5% a tot l’Estat. Així ho ha recordat el director general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Aram Ortega, que ha acompanyat el sector ecològic de les Illes a la fira ecològica internacional Biofach, que es celebra a Nüremberg. Aquesta fira, segons ha dit Ortega, «és un gran aparador per continuar donant a conèixer la sostenibilitat de la nostra producció local».

És per això que des de la Conselleria s’ha decidit tornar a participar en aquesta fira amb un estand propi, renovat enguany respecte al de l’any passat, i que comparteix amb fins a sis empreses de producció d’aliments ecològics de les Balears, com ara oli, sal, xocolata, fruita seca, espècies, infusions o begudes espirituoses. El disseny de l’estand ha estat a càrrec de l’Institut d’Innovació de les Illes Balears (IDI), i la participació en la fira ha estat també possible gràcies a l’Associació de Productors de l’Agricultura Ecològica de Mallorca (APAEMA) i la Cambra de Comerç de Mallorca.

Segons el director general, «els productes exposats a Biofach són avui dia el motor econòmic del sector ecològic». Un sector que genera uns 20 milions d’euros anuals. Actualment, té registrats 779 operadors i 377 elaboradors a les Balears. Aquests són, en paraules d’Ortega, “petits i mitjans elaboradors que busquen una qualitat diferenciada i valor afegit”. Cal recordar que, a l’edició anterior de Biofach, l’oli ‘Suc de cel’, de Fet a Sóller, va ser guardonat com el millor oli del món, i els de Morvedra i Olíric, van quedar entre els 15 millors, com a quart millor i catorzè, respectivament.

Cal recordar que avui dia a les Illes la superfície agrària útil (SAU) en ecològic se situa en un 16,5% del total. La Unió Europea marca com a objectiu de l’Agenda 2030 arribar, per al 2030, a un 25% del total de la superfície agrària útil en producció ecològica. Respecte a aquest objectiu concret, el director general s’ha mostrat molt optimista: «Anam en una molt bona línia, el sector és molt conscient i la nostra població també. De cara a la legislatura vinent s’ha de desenvolupar un pla estratègic concret per definir les línies i mesures que ens duran a aquest objectiu», ha conclòs.

 

  • Publicidad
    El Iris