Salut recomana prevenció davant les baixes temperatures a les Illes Balears els propers dies

S’ha de procurar una alimentació variada amb consum de fruites i verdures, beure aigua i begudes calentes encara que no es tengui set

Salut recomana prevenció davant les baixes temperatures a les Illes Balears els propers dies

Davant la baixada de temperatures que ha anunciat l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) per als pròxims dies, la Direcció General de Salut Pública i Participació de la Conselleria de Salut i Consum recomana precaució i ofereix diversos consells per tal que la població es protegeixi.

En primer lloc, es recomana a qui encara no ho hagi fet, vacunar-se contra la grip i contra la COVID-19, especialment si són persones majors de 65 anys o pateixen alguna malaltia crònica (cardiopulmonar, metabòlica i immunodeprimits).

A més, s’aconsella parar un esment especial a les persones més vulnerables al fred, com ara la gent gran, les persones amb malalties cròniques o els infants. En cas necessari, s’ha de contactar amb el seu professional sanitari.

S’ha de procurar una alimentació variada amb consum de fruites i verdures, beure aigua i begudes calentes encara que no es tengui set, i evitar consumir alcohol.

També és aconsellable vestir-se amb diverses capes de roba fina, ja que protegeixen més que una de gruixada perquè es formen càmeres d’aire aïllant entre les capes.

A la llar, si es fan servir brasers o xemeneia, s’ha de ventilar amb freqüència per evitar l’acumulació de CO?. Ventilar la casa com a mínim dues vegades al dia, durant 15 minuts cadascuna de les vegades per assegurar la renovació de l’aire. També s’aconsella apagar les estufes elèctriques i de gas durant la nit.

A l’exterior, convé respirar pel nas i no per la boca, ja que l’aire s’escalfa en passar per les fosses nasals i així disminueix el fred que arriba als pulmons.