La Fira Arrels presenta la programació de la seva edició especial per aquest mes de setembre

Comptarà amb els reconeguts xefs Carme Ruscalleda i Artur Martínez

La Fira Arrels presenta la programació de la seva edició especial per aquest mes de setembre

El Departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca ha presentat aquest dijous a l’Hotel Rural Son Granot el programa de la seva edició especial de la Fira Arrels. La ja consolidada fira gastronòmica tindrà lloc aquest mes de setembre i canvia el seu emplaçament habitual desplaçant-se al Parc des Freginal de Maó. Se celebrarà amb un format més reduït però mantenint la mateixa essència per tal d’adaptar-se a les mesures sanitàries vigents.

La presentació ha anat a càrrec de la presidenta de Consell Insular, Susana Mora, del conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, del batle de Maó, Héctor Pons i del director de la fira, Pep Palau. La presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha volgut destacar la importància d’aquesta edició d’Arrels que, “tot i el context d’excepcionalitat per la pandèmia, s’ha adaptat a la situació per seguir impulsant i fomentant el producte de proximitat. I ha afegit que “ara més que mai s’ha demostrat imprescindible perquè va en benefici de l’economia i de la societat menorquina, a la vegada que ens permet mantenir la nostra identitat i les nostres arrels, refermant el nostre compromís amb la nostra terra i la nostra gent”.

El conseller, Josep Pastrana, ha remarcat que “no ens podíem permetre ajornar més temps una nova edició d’Arrels. Organitzar la fira el mes de setembre permetrà seguir posicionant l’illa com a destinació turística gastronòmica, i a la vegada mantenir el seu objectiu principal de dinamitzar el sector servint com a punt de trobada entre productors, cuiners i ciutadania”.

Productors participants

Aquesta edició adaptada a la situació sanitària actual tindrà un total de 15 expositors de producte i 26 productors. Encara que no hi siguin tots, conformaran una representació de la diversitat del producte de Menorca.

Es comptarà amb el sector del vi, que estarà representat per l’Associació de vins de Menorca, amb els cellers de Binifadet, Torralbenc, Binitord i Sa Forana; els formatges i embotits amb els productors de S’Arangí, Binigarba i Quesos y Embutidos Binibeca; el sector de l’oli, amb l’Associació de productors d’oli de Menorca representada per Morvedra, Son Felip, S’Olivaret i Sant Joan de Binissaida; el sector licorer amb Gin Xoriguer; i la cervesa artesana de la mà de Graham Pearce. També es comptarà amb una forta presència del producte ecològic, amb l’Associació de Productes Ecològics de Menorca (APAEM) representada per Productes Ecològics Santo Domingo, Tomeu Pons, Econserva Binisin i Parella Vella; i el sector de la carn amb l’Associació de Ramaders i Ramaderes de Vaca Menorquina.

No faltarà el pa i la rebosteria, amb el Forn i Pastisseria Azahar i La Marcona. Entre els participants també s’hi trobarà la mel de Dolçamar i la llet de Coinga. I una edició més, es comptarà amb els ja clàssics i innovadors Bolets de Menorca, Es Caragol de Menorca i el safrà de Isafrà.

Demostracions de cuina en directe i programa d’activitats

El director de fira, Pep Palau, ha desgranat la programació d’aquesta edició, també remarcant “és un èxit aconseguir tirar endavant aquesta edició d’Arrels en unes circumstàncies com les actuals, reunint una àmplia representació de productors dels diferents sectors agroalimentaris de Menorca, així com oferint un programa d’activitats d’alt nivell amb cuineres i cuiners menorquins i forans”

Enguany el programa de cuina en directe el componen els xefs locals Silvia Anglada, de Es Tast de na Silvia, i Richard Tejada, xef del restaurant Alma Salada de l’Hotel Rural Son Granot; i dos convidats d’honor reconeguts arreu del país: Carme Ruscalleda i Artur Martínez. La xef catalana Carme Ruscalleda ens oferirà la conferència “Som hereus d’una cultura culinària, gourmet, divertida i sana, estima-la i practica-la”. Per la seva banda, el xef Artur Martínez del restaurant Aürt (Barcelona) amb una estrella Michelin, oferirà el taller “Alta cuina i patrimoni agroalimentari”.

Entre els tastos guiats, tindrà lloc un tast de còctels i aperitius de la cultura menorquina a càrrec de Gin Xoriguer, un tast de vins de Menorca i embotits tradicionals o un tast de cerveses artesanes i formatges Mahón-Menorca DOP a càrrec de Graham Pearce, entre d’altres. També, pel que fa als tallers de cuina, el programa inclou un taller de cuina de la mà del Bolets de Menorca i el xef Víctor Bayo o un taller de cuina amb Caragols a càrrec del xef del restaurant Rels, Joan Bagur i Es Caragol de Menorca.

Més novetats

Per aquesta edició s’habilitarà un espai per menjar i beure que anirà a càrrec de Baixavan. Enguany els visitants no podran menjar a la zona d’expositors, sinó que ho podran fer en aquest espai habilitat on s’oferiran elaboracions amb els productes de la fira. Per tal d’amenitzar la fira, com en passades edicions, tant dissabte com diumenge es podrà gaudir de música directe de cantautors i cantautores locals.

L’entrada serà lliure i l’aforament estarà controlat, i per tal que totes les activitats es puguin dur a terme garantint totes les mesures de seguretat, es comptarà amb agents Covid que s’encarregaran que tothom segueixi les normes indicades per l’organització.

Maó, 2 de setembre de 2021

 

Hotmail Youtube code generator page: How to find the Hotmail sign up and Login page