Cristina Llorens serà la jove xef que representarà Menorca a la competició de Regions Gastronòmiques Europees

Cristina Llorens serà la jove xef que representarà Menorca a la competició de Regions Gastronòmiques Europees

Cristina Llorens, de 25 anys, ha estat escollida avui com a Jove Xef Menorquina 2021 després d’una llarga i disputada prova de cuina que s’ha celebrat al restaurant Ca n’Aguedet des Mercadal en el marc de les accions de Menorca Regió Europea de Gastronomia. Llorens serà la representant de l’illa al concurs European Young Chef Award, on competirà entre joves de totes les 14 regions gastronòmiques a Minho, Portugal, el proper mes de novembre.

En aquesta segona fase del concurs local, ha competit amb altres quatre aspirants menorquins: Julia Arroyo, Emir Montilla, Carlos García i José María Borràs. Tots ells han hagut d’elaborar un plat tradicional de cuina menorquina i després una versió innovadora i moderna d’aquest mateix plat, sempre amb producte local de temporada. En el cas de Cristina Llorens, els plats guanyadors han estat una greixera de peus de porc en versió tradicional, i una terrina de peus de porc amb formatge com a versió innovadora. Llorens, que ha viscut sempre al camp, ha estudiat el Grau Superior en Direcció de cuina i assegura que la seva cuina està inspirada per sa mare i les seves àvies.

El jurat, que estava format per Daniel González Mora, xef i propietari del Restaurant Sa Pedrera des Pujol; Clara Florit Serra, Jove Xef Menorquina 2019; Borja Beneyto “Matoses”, crític i consultor gastronòmic, i Roser Mercadal Mascaró, vicepresidenta de Fra Roger Gastronomia i Cultura, ha reconegut que l’elecció ha estat difícil per l’alt nivell que han demostrat tots els participants i el seu domini de les tècniques de cuina.

A l’entrega de diplomes hi han assistit la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora; el conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana; la directora insular d’Economia del Consell Insular, Pilar Pons; la  gerent de la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM), Elena Costa, i l’impulsor de Menorca com a Regió Europea de Gastronomia, Jaume Gomila. Mora ha donat l’enhorabona a tots els participants i ha comentat que, vist el nivell, els restauradors de l’illa compten amb un bon relleu de cara al futur. També ha destacat la importància de conèixer la identitat del territori i posar en valor els productes locals.