Ada Parellada, Belinda Washington i Ona Carbonell, protagonistes de la segona jornada del Cooking Films 2021

Ada Parellada, Belinda Washington i Ona Carbonell, protagonistes de la segona jornada del Cooking Films 2021

La segona jornada del Cooking Films ha començat amb el mateix esperit que la primera: parlant de cuina en clau sostenible i donant idees, des de la gastronomia i la cultura, per a ser més conscients i respectuosos amb l’entorn i el medi ambient. Amb l’absència d’última hora del xef Tomás Cano, Ada Parellada ha estat l’encarregada d’explicar tècniques i secrets per l’aprofitament d’aliments en les receptes del dia a dia, tant en clau domèstica com en la restauració. La Cooperativa San Crispín d’Alaior ha acollit l’activitat, que ha acabat amb la degustació, per part dels assistents, del plat preparat en directe per la xef catalana: un taco mediterrani de carn i verdures escabetxades.

Al vespre era torn d’un altre xef, Samuel Valencia, que ha ofert un menú de quatre plats i postres inspirats en el film Un pez llamado Wanda, aposta del Cooking Films per a la segona nit de certamen. Abans de l’inici de la sessió, les convidades d’honor de la nit, l’actriu Belinda Washington i la nedadora i guanyadora de Masterchef Celebrity Ona Carbonell han obert la sessió declarant el seu amor per Menorca i els seus productes i menjars.


Passat l’equador del festival, dissabte al matí és torn de la sessió familiar a Mongofre Nou, on Antoni Anglada explicarà el procés de producció de la mel Dolçamar, es farà un tast i posteriorment es projectarà Bee Movie; i a la nit tindrà lloc un sopar degustació al cultiu de Bolets de Menorca, on el xef Víctor Bayo cuinarà diversos plats que el públic podrà gaudir mentre es projecta el documental francès Mañana, guanyador d’un Premi César, entre d’altres.