Sípia amb salsa

Ingredients: 3 sípies grosses, 8 cebes, una bona picada d’all i julivert, mig quilo de tomàtigues, 2 gots d’aigua o de vi blanc sec, 4 cullerades de pa ratllat per espesir, sal i oli d’oliva.

Elaboració: Netejarem les sípies, les tallarem a bocins i les posam dins un tià de terra on hi haurà un bon raig d’oli d’oliva. Ho posam al foc hi deixem que les sípies es vagin fent poc a poc -s’han de beure tota l’aigua que aniran amollant-. Després hi posam la ceba tallada el més finament que puguem i deixem sofregir fins que quedi fusa.

Si veim que es reseca hi afegim aigua o vi blanc sec. Quan la ceba s’hagi ben fus hi afefim les tomàtigues ratllades, sense pell ni pipides -també podem emprar tomatiga triturada de llauna-i  ho deixem coure a foc dolç fins que la sípia sigui tendra.

Tià de sípia amb salsa. Foto: Bep Al·lès©

Feim una bona picada d’all i julivert i l’afegim al tià quan la sípia sigui tendra. Deixem 10 minuts al foc i quan n’hi maquin 5 tastam de sal, rectificam si fa falta i afegim les 4 cullerades de pa ratllat, deixam confitar 5 minuts, remenant poc a poc perquè el pa lligui la salsa i ja està llest per a servir.

És un dels plats que si el deixam reposar i tornam a encalentir, sol ser més bo.

Recepta actualitzada del llibre Sa cuina des poble de Menorca, de Bep Al·lès©

Últimas publicaciones

  • Publicidad
    El Iris