La segona edició de la Fira del Formatge Mahón-Menorca arriba amb una trentena d’estands de productors de formatge

La segona edició de la Fira del Formatge Mahón-Menorca arriba amb una trentena d’estands de productors de formatge

Aquest dimarts matí s’ha presentat a la plaça Esplanada la programació de la Fira del Formatge Mahón-Menorca que se celebrarà aquest cap de setmana a Maó. Enguany, l’esdeveniment comptarà amb un total de 31 parades de productes. Concretament, 20 estands seran de productors de formatge amb denominació d’origen Mahón-Menorca; set parades seran d’empreses productores adherides a la Ruta Europea del Queso; i quatre dedicades a beguda fabricada a l’illa.

La Fira, que enguany arriba a la seva segona edició, comptarà amb activitats com tastos sensorials, mostres de cuina, mostres culturals de teatre, música i ball tradicional.

A més, dins el mateix marc de la fira, experts mundials d’aquest producte impartiran conferències sobre la temàtica del formatge i dels làctics, com són l’expert afinador de formatges francès François Bourgon, l’expert en formatges Enric Canut, així com Inés Seguí García, oficial de comunicació de l’Aliança Cooperativa Internacional que representa a 310 organitzacions cooperatives de 107 països.

Tres jornades de fira

La fira s’inaugurarà divendres 20 d’octubre a les 17.00 hores. Durant el capvespre tindrà lloc un glossat amb Soca de Mots, una conferència i tast, teatre de carrer per a infants i un espectacle musical a càrrec de A Romandre.

La segona jornada obrirà portes a les 10.00 hores i s’estendrà fins a les 20.00 hores, al transcurs de la qual hi haurà tastos, conta contes, actuacions musicals i passa carrers de gegants.

Finalment, la jornada de diumenge comptarà amb dues mostres gastronòmiques i l’actuació musical d’Eva Pons Trio. La Fira tancarà portes a les 14.00 hores.

A la presentació, hi han assistit el batle de Maó, Héctor Pons; la tinenta de batlia de Promoció Econòmica, Susana Salom; la consellera d’Economia del Consell Insular, Maria Antònia Taltavull; la directora insular d’Economia, Sandra Beltrán; i el president de la Cooperativa del Camp, Tomeu Pons.