La inflació de l’eurozona s’enfila fins al 4,9% al novembre i arriba al màxim històric

El preu de l'energia continua a l'alça i també s'encareixen els aliments frescos

La inflació de l’eurozona s’enfila fins al 4,9% al novembre i arriba al màxim històric
ACN Brussel·les .- La inflació de l’eurozona s’ha enfilat fins al 4,9% al novembre i ha assolit el pic màxim des que hi ha registres amb un increment de vuit dècimes respecte al de l’octubre. Segons dades preliminars de l’Eurostat, l’acceleració de la inflació a la zona euro s’explica per l’encariment de l’energia, un 27,4% interanual al novembre, mentre que a l’octubre l’increment havia estat del 23,7%. També hi ha contribuït l’augment en un 1,9% del preu dels aliments frescos, cinc dècimes més respecte a l’octubre, i dels serveis, que s’han encarit un 2,7% al novembre, sis dècimes més que el mes anterior.
A més, el preu dels productes no industrials ha augment un 2,4% al novembre, quatre dècimes més respecte al mes anterior, i el dels aliments processats, l’alcohol i el tabac un 2,3%, dues dècimes més que a l’octubre.

Lituània és el país que registra una inflació més elevada al novembre amb un 9,3%, seguida d’Estònia i Letònia amb un 8,4% i un 7,4% respectivament. La inflació a Espanya s’ha situat en el 5,6% al novembre, més d’un punt per sobre de la mitjana de la zona euro.