El mestre pastisser José Ángel Giménez, pregoner d’Alaior

El mestre pastisser José Ángel Giménez, pregoner d’Alaior

A l’avinguda del Pare Huguet, els alaiorencs varen escoltar amb molta atenció i orgull, el pregó de les festes, pronunciat per José Ángel Giménez Pons, mestre pastisser molt conegut al municipi degut a l’antiga pastisseria Ala d’Or i els dolços que elaborava, a més de ser un dels darrers elaboradors dels “Besitos” caramels típicament menorquins, i que li van donar també merescuda fama.

El pregó es va tractar d’una carta d’amor a les festes de Sant Llorenç, escrita des de el punt de vista d’un pastisser. Va comentar els seus primers anys de trajectòria a ‘’La Menorquina’’ i va destacar tots aquests dolços que produïa com les ‘’coques bambes’’ i el treball que suposava tenir la pastisseria oberta per Sant Llorenç. En el seu discurs, també va fer importants mencions a esdeveniments molt característics de les festes com els jaleos, la samba, les carrosses i els tornejos esportius de Sant Llorenç. Finalment, es va acomiadar, agraïnt a la seva família els anys viscuts a la Pastisseria Ala d’Or, negoci familiar pel que José Ángel és recordat per tots els alaiorencs.

Per altra banda el batle d’Alaior, José Luis Benejam, a part de presentar a José Ángel Giménez com a pregoner, també va agrair a tots els departaments implicats en el funcionament d’aquestes festes, la policia local, protecció civil, brigades municipals, la regidoria de cultura i festes, Creu Roja, Guàrdia Civil, serveis d’emergències, serveis de neteja viaria o els caixers, i a continuació va desitjar un gloriós Sant Llorenç a tots.

Una vegada acabat el pregó, els caixers i la corporació municipal es varen dirigir a l’Ajuntament per penjar la bandera de Sant Llorenç al balcó de les cases consistorials i donar inici a les festes amb una convidada de pomada i pastissets a tot el poble.