Susana Mora presenta la gastronomia com a gran atractiu de Menorca a la WTM

Internacionalitzar la nostra gastronomia, el nou repte que ens il·lusiona

Susana Mora presenta la gastronomia com a gran atractiu de Menorca a la WTM

“Els menorquins tenim molt clar que una economia, per a ser sostenible i justa, ha de prioritzar la protecció i la promoció d’allò que és propi, d’allò que ens defineix, que construeix la nostra identitat i ens singularitza. Nosaltres ho hem fet, hem prioritzat allò que ens fa únics i ho hem fet des del respecte a la nostra història, un trosset de la qual compartim amb el poble britànic”. Amb aquestes paraules ha introduït la presidenta Susana Mora a l’acte central de Balears a la World Travel Market la rellevància d’aportar valor a manifesta- cions culturals que, com la gastronomia, defineixen una destinació, la fan més diversa i més competitiva.

En la seva intervenció, la presidenta ha destacat els vincles de Menorca amb el Regne Unit, “uns lligams que encara avui perduren en el vocabulari, les tradicions i l’arquitectura”. “Va ser un segle d’intensa convivència, que també va deixar una petjada significativa en la gastronomia: els menorquins cuinem com ningú els púdings, posem grevi en lloc de salsa i fem el gin més antic d’Espanya”.

Mora ha posat l’accent en la candidatura de Menorca a Regió Europea de la Gastronomia 2022, un projecte col·lectiu que aplega a l’administració pública i a agents econòmics i socials. “Partim amb l’avantatge que ens dóna la unitat. Avui parl en nom de molts: empreses associacions, treballadors… A tots ens uneix el mateix objectiu: fer de la nostra gastronomia un actiu diferencial i únic”, ha assenyalat.

La presidenta ha remarcat la magnitud d’un “ecosistema gastronòmic” que aplega a més de 200 produc- tors, desenes de productes km 0 amb marca de garantia, una vintena de marques “que expliquen la cer- ca de l’excel·lència”, innovadores iniciatives “per conèixer els productes des de l’experiència”, un calendari anual d’esdeveniments “dirigit a promocionar el producte i la cuina local”, prop de 1.800 negocis dedicats a la restauració, “i una bona representació de cuiners i cuineres que construeixen la nostra identitat gas- tronòmica a partir del respecte a la tradició i la cerca de la innovació”.

“Demostrar que un món millor és possible és la nostra responsabilitat com a Reserva de Biosfera. Ser una destinació turística excel·lent, una de les nostres aspiracions. Internacionalitzar la nostra gastronomia, el nou repte que ens il·lusiona. Està en les nostres mans fer que tot això sigui una realitat”, ha afirmat la presi- denta abans de donar pas al vídeo Menorca | Candidate for European Region Gastronomy.