Signatura del conveni entre el Consell Insular i l’Associació de Productors d’Agricultura Ecològica

Signatura del conveni entre el Consell Insular i l’Associació de Productors d’Agricultura Ecològica

La setmana passada, el conseller de Projecció Econòmica, Miquel Company, i el President de l’Associació de productors d’agricultura ecològica de Menorca (APAEM), Bartomeu Pons, van signar un conveni de col·laboració per a millorar la promoció del producte ecològic produït a Menorca.

El departament de Projecció Econòmica del Consell Insular valora positivament la producció agrària ecològica per ser un sistema de producció respectuós amb el medi ambient i en el qual s’intenta economitzar al màxim la utilització de recursos no renovables. Aquest sistema de producció dóna com a resultat uns productes agroalimentaris de qualitat, molt valorats pel consumidor i, per tant, amb un valor afegit, cosa que contribueix a fer que sigui una bona alternativa per a l’agricultura de Menorca. 

L’APAEM és l’única associació a Menorca dins l’àmbit geogràfic de Menorca que agrupa i informa als productors i elaboradors de productes agraris ecològics sobre noves tècniques i oportunitats d’aquest negoci. El Consell Insular ha volgut donar suport a aquesta Associació amb una aportació econòmica de 15.000€ a través d’un conveni de col·laboració per a subvencionar la promoció del producte ecològic a Menorca i a induir al consumidor a adquirir productes d’agricultura ecològica. Entre el llistat d’actuacions promocionals que abarca el conveni s’inclouen:

  • Publicitat en revistes especialitzades, tanques publicitàries i mitjans de comunicació.
  • Gravació de programes de difusió i promoció de la producció agrària ecològica de Menorca.
  • Redacció de continguts, coordinació de la publicitat dels productors menorquins, difusió i distribució de l’Agenda d’Agricultura Ecològica Illes Balears.
  • Organització i participació en fires de producte ecològic o local, xerrades, cursos, seminaris, mercats, mostres, tast, reunions o esdeveniments i activitats similars de relacions públiques.
  • Organització, participació i coordinació de fires.