Posar en valor els productes i comerços ecològics

Posar en valor els productes i comerços ecològics

Des del Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica (CBPAE) han encetat una  campanya de visualització i identificació amb els lemes: “Som un comerç ecològic” i “Som un productor ecològic”. Amb aquesta campanya es volen posar en valor els comerços, punts de venda directa i parades de mercat certificades pel CBPAE i diferenciar-los, de cara al consumidor, d’aquells altres comerços i/o productors que s’anuncien com a “ecològics” de manera fraudulenta. La campanya consta del següent material:

– Adhesius (per als comerços) i suports rígids (per a mercats) amb codi QR exclusiu que du, al consumidor que ho vulgui, a consultar a l’enllaç del directori ecològic de la pagina web del CBPAE, amb la informació detallada de l’establiment.

– Pòsters de promoció

– Tríptics informatius, en els que s’informa al consumidor del que implica la certificació dels comerços que venen producte ecològic al detall i en què consisteix aquesta campanya, que s’ha presentat a Menorca fa uns dies.

Amb aquesta campanya es vol, per una banda, donar a conèixer al consumidor final la tasca de control i certificació que realitza el CBPAE als punts de venda que comercialitzen productes ecològics al detall. I per altra banda, facilitar al consumidor final la identificació dels comerços inscrits al CBPAE, per tal que tenguin la seguretat que els productes ecològics que compren en aquests establiments han estat controlats així com marca la Normativa Europea sobre producció ecològica.

La campanya consisteix en uns adhesius amb el lema “Som un comerç ecològic!” que els consumidors podran trobar als punts de venda inscrits al CBPAE. En aquests adhesius hi trobaran un codi QR que els durà directament a l’enllaç web del Directori Ecològic de la pàgina web del CBPAE, on apareixeran les dades del punt de venda en qüestió i l’activitat per la qual està certificada.

Per a escanejar el codi QR basta que es llegeixi el codi a través de la càmera de fotos del mòbil. Per a aquesta campanya també s’ha fet la versió “Som un productor ecològic!”, destinada a aquells productors ecològics inscrits al CBPAE que fan venda directa a la seva pròpia explotació o a mercats setmanals.

Dels 70 punts de venda i productors que participen a n’aquesta campanya, 20 són de Menorca.

Sandra Butikofer presidenta d’INTERECO

La menorquina Sandra Butikofer, presidenta del CBPAE, va ser elegida fa unes setmanes presidenta d’INTERECO que és una associació sense ànim de lucre que agrupa a les autoritats públiques de control d’Agricultura Ecològica, és a dir, són els Comitès / Consells d’agricultura ecològica de les CCAA, que són les entitats públiques encarregades del control, la promoció i la certificació de productes procedents de l’agricultura ecològica. L’objectiu principal és coordinar als socis i poder realitzar accions conjuntes per a la promoció i el desenvolupament de l’agricultura ecològica i les seves marques de conformitat.