Nova botiga d’El Paladar a la carretera de Santandria

Entrevista a Kike Muñoz y Pepe Moreno

Nova botiga d’El Paladar a la carretera de Santandria

Text: Itziar Lecea – Fotos: Toni Ocaña / Ciutadella – L’aventura gurmet que van emprendre els socis Kiko Muñoz i Pepe Morenofa gairebé 19 anys -els compliran el pròxim mes de desembre- segueix essent un camí de sorpreses, millores i productes de molta qualitat. Una qualitat que es trasllada també als espais on fan feina. Des d’aquest mes de juliol, El Paladar compta amb un nou punt de venda a la carretera de Santandria, a més d’un munt d’espai nou per encabir una oferta de productes que no deixa de créixer. Coneixem aquest nou espai amb en Kiko, que ens atén mentre dona els darrers retocs del nou local.

Nou espai vol dir nou negoci o la fórmula era la de tenir més espai?
Cercàvem un local més gran perquè la nau del polígon ens quedava una mica petita per poder tenir l’espai de magatzem, una zona per desossar i per tot el material de càtering, a banda del gènere per les nostres botigues. Es va presentar l’oportunitat d’obrir aquest espai extra de magatzem en aquest local, i en veure la ubicació, vam creure més que convenient poder obrir també una botiga. Així ha estat com hem decidit traslladar la botiga del carrer de La Creu, que va ser la primera que vam obrir, i traslladar aquell punt de venda a aquest local. El centre de Ciutadella ja el tenim cobert amb la botiga que tenim al carrer de Maó, i amb aquest canvi, donam més protagonisme a aquest local, mentre que el punt de venda que queda fora del centre ara tindrà més avantatges, amb aquest nou punt que és més de carretera.

És, certament, un bot en qualitat per fer una aturada…
La idea és que els clients es puguin aturar amb cotxe, pel que hem habilitat un aparcament privat per donar-lis més facilitats.

Foto: Toni Ocaña.

Què us va atraure d’aquest nou local?
El local s’adapta a l’espai que necessitàvem i, a més, és un lloc emblemàtic. Jo record venir de petit a comprar articles de pell i sabates de qualitat, ha estat sempre un espai que ha tingut molta visibilitat. Aquí sempre s’hi han venut sabates que, a més, han estat fetes a Menorca.

Heu sacrificat espai de magatzem per poder posar la botiga?
La realitat és que no cercàvem poder obrir un nou punt de venda i haver de tancar el local del carrer La Creu. Però en veure l’espai d’aquí, ens va semblar que era suficientment gran com per a poder tenir prou cabuda de magatzem. I, a més, afegir l’atractiu d’una botiga nova i també amb més capacitat que la que tenim ara al carrer de La Creu.

Us entristeix tancar La Creu?
Sentimentalment ens afecta una mica. El local del carrer La Creu va ser el primer que va obrir, i tancar-lo ara és com tancar una etapa, encara que el que canvi esperem que sigui cap a bé. El del carrer La Creu és un espai petit, amb dificultats per arribar-hi en cotxe perquè és difícil trobar aparcament a prop, pel que vam creure convenient donar la passa per oferir un millor servei. A més, volem agrair també l’afecte de tots els clients que han passat per La Creu i que era la seva botiga d’El Paladar de referència, pel que deixarem un parell de mesos el local tancat amb algun missatge als mostradors, a manera d’homenatge també a l’espai.

Foto: Toni Ocaña.

És un espai que ha tingut rendiment, tanmateix, ajudant a fer créixer El Paladar com a negoci.
Sí, i tant. Ara mateix tenim 7 botigues. Les 4 de Menorca, repartides entre les dues de Ciutadella, una a Es Mercadal i una a Maó; dues a Mallorca i una a Eivissa.

Gràcies al nou espai, obrireu noves línies de productes o serveis?
El Paladar està creixent en la línia de venda a hostaleria, que inclou supermercats, restaurants i petits hotels, pel que és aquí on ens queda petit el magatzem actual i per açò hem obert aquest nou punt. En aquesta botiga hi podrem encabir més sortit. Productes nous com a tal no en tindrem, però sí que hi haurà més sortit que a l’espai de La Creu no hi cabia. Per exemple, tindrem més opcions de carn, que és producte que vam començar a comercialitzar fa uns 3 anys. Treballam amb una empresa del País Basc, que són maduradors de carn, i duen tots tipus de talls. És una de les línies de producte que més està creixent, a pesar que hi ha moltes persones que tiren cap a productes no carnis.

Al nou local teniu un racó pels càterings. És també un servei a l’alça?
El càtering ha crescut moltíssim durant els darrers anys, pel que també volem donar un servei més acurat al client. Així, muntem al nou espai l’oficina d’atenció al client de càtering. Abans només oferíem el tall de pernil salat i formatges, però ara podem abastir una boda gairebé al 100%: des del cuiner a la música, la il·luminació… tot el que es pugui necessitar per muntar un esdeveniment com cal.

Foto: Toni Ocaña.

A punt de fer els 19 anys com a empresa, i mirant cap enrere, pensàveu arribar a on sou ara?
Sempre vam tenir una mica d’ambició per poder fer una cosa innovadora i que ens agradava. Però no imaginàvem arribar al volum que tenim actualment, amb més de 70 empleats i 7 botiges, tres d’elles fora de Menorca.

A què creieu que es deu l’èxit d’El Paladar?
Crec que perquè hem cercat un producte que la gent veu que és diferent, que no es troba als supermercats. I que, per qualitat-preu, és molt bo. La gran sort que tenim és que tothom que prova El Paladar, repeteix, saben on trobar aquesta qualitat i aquesta diferència.

De fet, fa 19 anys, la paraula gurmet es trobava a pocs establiments…
El concepte gurmet no hi era, però crec que producte de qualitat sí que n’hi havia. El que vam fer noltros és donar-li un context, cercant productes molt específics. Per exemple, vam dur uns iogurts de Cantàbria, espícies que també eren especials d’una altra banda… I sempre hem cercat productes que els clients, quan els veuen, es sorprenen. Sí que és cert que ara hi ha més establiments que ofereixen aquest tipus de producte, però sempre anam cercant coses que ens sorprenen, primer, a noltros mateixos.

  • Publicitat
    Ràdio Far Menorca
  • Publicidad
    El Iris