Mitja Menorca sense activitat als bars i restaurants

La pana elèctrica fa estragos en el sector de la restauració

Mitja Menorca sense activitat als bars i restaurants

El cap de fibló que ha deixat a més de mitja Menorca sense electricitat i telefonia mòbil des del passat diumenge a les 9,50 h, està afectant greument al sector de cafeteries,  bars i restaurants. Segons una estimació de la patronal, un 65% dels establiments de l’illa estan inoperatius des de diumenge, pel que les pèrdues seran quantioses, no sols per les caixes que es deixaran de fer, sinó també pels aliments refrigerats i congelats que s’han malmès.

El president de CAEB Restauració a Menorca, José Bosch, informava avui matí que a Ciutadella sols han pogut obrir algunes cafeteries properes als grups electrògens i que donen electricitat a segons quins sectors. Els restaurants no estan encara en funcionament. Bosch considera que les pèrdues seran considerables, com també les despeses per a adquirir el material que els hi permeti poder tornar a obrir amb normalitat.

El col·legi de Nostra Senyora de la Consolació de Ciutadella ha obert avui migdia un menjador social per a poder assistir a les famílies dels alumnes que a ca seva estan sense electricitat i també als familiars.

Altres afectats són els hotels i petits hotels que encara tenien obert o aquells que estan obert tot l’any, que estan patint les conseqüències de la pana elèctrica. Des de la patronal hotelera s’està treballant de valent per a reubicar als clients.

Segons les darreres informacions, s’espera que demà quedi restablerta l’electricitat als nuclis urbans, si bé es desconeix si aquesta mesura serà també efectiva a les urbanitzacions.