Més de 10 demostracions de cuina en directe a la cinquena edició de Fira Arrels

Joan Roca serà l’estrella de l’edició que comptarà amb una programació de cuina essencialment Mediterrània

Més de 10 demostracions de cuina en directe a la cinquena edició de Fira Arrels

La nova edició de la Fira Arrels del Departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca tindrà lloc els dies 30 d’abril i 1 de maig al recinte firal de Maó i comptarà amb un programa de cuina d’alt nivell, amb reconeguts professionals de Menorca i d’altres territoris de la Mediterrània. Joan Roca és el cap de cartell, xef del restaurant gironí El Celler de Can Roca, elegit com a millor restaurant del món en tres ocasions.

Les demostracions de cuina en directe tindran lloc a l’Aula de Cuina de la fira, durant els dos dies que durarà el certamen tindran lloc més de 10 sessions en aquest espai. Enguany, passaran per l’Aula de Cuina cuiners de Menorca com Pere Bolet del restaurant s’Arravaló (Es Castell) i Jesús Garcia del restaurant Cabòira (Ciutadella) que estarà acompanyat del seu germà Isaac Garcia, cap de sala del restaurant. També, comptarem amb dues joves promeses de l’illa; Jose Maria Borràs, del restaurant de l’agroturisme Santa Mariana (Alaior) i Cristina Llorens, guanyadora del concurs Jove Xef menorquina 2021. Finalment, en representació de Menorca, ens cuinarà en directe Blanca Mayandía, cuinera d’arrels menorquines coneguda pels seus programes a Canal Cocina.

Convidats d’arreu de la Mediterrània

Aquest any la programació de l’Aula de Cuina de la Fira Arrels configura una mostra de cuina diferents territoris de la Mediterrània. Tindrem convidats de les illes veïnes com Eduardo Martínez (Brut Restaurant, Mallorca) i Sara Valls (Janís, es Pujols. Formentera).

D’una mica més lluny, comptarem amb Lluís Fernández (Els Pescadors, Costa Brava), especialitzat amb la Llagosta. Les cuineres Ronit Stern i Mariana Maio (La Balabusta, Barcelona) oferiran una mostra de cuina israeliana. Sylvia Oussedik i Maggie Schmitt també participaran a l’Aula de Cuina d’Arrels amb una sessió sobre la cuina de Gaza, amb la qual ens mostraran la cuina de Palestina i Israel. De València, tindrem a Vicky Sevilla (Arrels *, Sagunt. València) la cuinera més jove d’Espanya amb estrella Michellin.

Finalment, Joan Roca (El Celler de Can Roca ***, Girona) clausurarà la programació de l’Aula de Cuina i també la fira el diumenge 1 de maig amb la conferència ‘La sostenibilitat al millor restaurant del món’.

Totes les demostracions de cuina duraran aproximadament 45 minuts i seran gratuïtes per a tots els assistents de la fira. A més d’aquest programa de cuina, paral·lelament, a l’Aula de Tast, tindran lloc tastos guiats amb els productes de la fira i, a l’Aula Infantil, s’hi organitzaran activitats per als més petits. Finalment, a més d’aquests espais d’activitats, enguany Arrels recupera les xifres d’abans de la pandèmia i comptarà amb més de 45 expositors de producte local que configuraran una àmplia mostra de la varietat del producte menorquí.