La Mostra de Cuina Menorquina es celebrarà del 16 de setembre al 2 d’octubre per tota l’illa

La participació a la Mostra de Cuina Menorquina està oberta a tots els restaurants de Menorca i el termini per inscriure's serà fins al 2 de setembre

La Mostra de Cuina Menorquina es celebrarà del 16 de setembre al 2 d’octubre per tota l’illa

Menorca, 20 de juliol de 2022. La Mostra de Cuina Menorquina, organitzada per Restauració Menorca i CAEB, s’ha presentat aquest dimecres migdia en Es Jardí de Sa Granota de l’Hotel Rural Son Granot.

L’edició d’enguany es durà a terme des del 16 de setembre fins al 2 d’octubre. La cita tindrà una durada de disset dies en la qual els restaurants que participin donaran a conèixer el potencial gastronòmic de l’illa, oferint receptes tradicionals i una cuina innovadora elaborada amb producte local i de temporada. Sota aquesta premissa, els restaurants elaboraran un ‘Menú Mostra’ (a un preu de 20€, IVA inclòs i beguda a part) i/o un ‘Menú Gastronòmic’ (a un preu i format lliure).

Durant la presentació, el director general d’AgenciaCom, coorganitzador de la Mostra de Cuina Menorquina, Antoni Martorell ha destacat que “la Mostra de Cuina Menorquina ens donarà l’oportunitat de tastar els millors productes de la gastronomia menorquina, que enguany s’ha convertit en regió europea de la gastronomia i que s’ho mereix a pols per la seva capacitat de combinar el producte local amb l’excel·lència”.

Per part seva, el president de Restauració Menorca, José Bosch, ha explicat que “en aquesta tretzena edició esperem poder millorar la participació de l’any passat, i per això feim una crida a tots els restauradors de l’illa, i que els residents i turistes que ens visitin sempre trobin a prop qualque restaurant que participi en la Mostra. Esperem que aquesta sigui l’edició amb més participació i més qualitat fins ara”.

En aquest mateix sentit la directora insular d’Economia del Consell Insular de Menorca, Pilar Pons, ha destacat que “Restauració Menorca i Caeb són els organismes pioners del moviment que ha derivat que Menorca sigui regió europea de la gastronomia, per tant, donar-vos l’enhorabona i molts d’èxits en aquesta edició de la Mostra de Cuina Menorquina”.

En acabar la presentació tots els assistents han pogut degustar els productes locals de Almacenes JJ Carreras, així com la seva vedella Wagyu Menorca, i cervesa Magna – San Miguel.

Cal destacar també que durant el mes de setembre, de la mà de Baleària, es duran a terme dues presentacions, una a Mallorca i una a Barcelona, amb l’objectiu d’acostar la Mostra de Cuina Menorquina als ciutadans dels ports amb els quals connecta la naviliera.

Inscripcions

La participació a la Mostra de Cuina Menorquina està oberta a tots els restaurants de Menorca i el termini per inscriure’s serà fins al 2 de setembre. La inscripció té un cost de 100€+IVA per als restaurants associats a Restauració Menorca i de 200€+IVA per als no associats, i la inscripció s’ha de realitzar a través del formulari d’inscripció que trobaran a la website www.mostradecuinamenorquina.com.