La moda dels poke també arriba a Menorca

La moda dels poke també arriba a Menorca

La globalització ha fet que la cultura s’hagi obert a tots els indrets i els que ens agrada menjar, conèixer nous plats, podem viatjar gastronòmicament sense sortir de l’illa, o inclús des del menjador de casa.

Cuines com la italiana amb les seves pizzes i rissottos; la xinesa amb els seus rotllets de primavera, el pollastre amb salsa d’ametlles, el porc agredolç o la vedella amb gambes, juntament amb elaboracions de Turquia com els Kebaps i els falafel formen part, amb els nachos, burritos, tacos i tortillas mexicanes de la nostra dieta de cap de setmana.

Ara, a més dels ceviches i tiraditos, el que es coneix com a cuina Nikei, que fusiona la cuina del Perú amb la del Japó, ens estan arribant també els Poke Bowl, que fusionen la cuina japonesa amb la del pacífic americà, com és el cas de Hawai.

Arròs bullit i sofregit, salmó fres marinat o salmó fumat, alvocat, algues i llagostins, amb una maonsesa de wasabi i salsa de soia, en poden ser els ingredients d’un Poke Bowl que podem fer a casa i, que pot ser una opció més que saludable si no abusem de la maonesa i de la soia. Noltros ho vam provar, i ens va agradar.