La gastronomia menorquina serà protagonista a la televisió pública irlandesa de mans de Neven Maguire

Els capítols de Menorca formen part d’un conjunt de sis programes que mostraran la diversitat gastronòmica d’Espanya en horari de màxima audiència.

La gastronomia menorquina serà protagonista a la televisió pública irlandesa de mans de Neven Maguire

El canal públic de la Ràdio Televisió Irlandesa (RTE) emetrà dos programes dedicats a la gastronomia de Menorca que s’estan enregistrant aquests dies a l’illa amb la presència del reconegut xef Neven Maguire. Aquesta acció promocional de la Fundació Foment de Turisme de Menorca (FFTM) es fa en col·laboració amb l’Oficina Espanyola de Turisme a Dublín i forma part d’una sèrie de sis programes en horari de màxima audiència per mostrar la diversitat gastronòmica d’Espanya.

El xef i l’equip de la productora Inproduction TV s’han desplaçat a Menorca entre els dies 18 i 21 de maig per fer un rodatge centrat en la visita a productors i xefs locals per mostrar la riquesa i la història de la gastronomia illenca. En concret, Neven Maguire viu en primera persona experiències com visitar els principals mercats, sortir a pescar en una embarcació tradicional, cuinar diverses receptes juntament amb cuiners locals, aprendre a elaborar rebosteria tradicional, visitar un lloc per conèixer l’elaboració artesana de formatge i sobrassada i conèixer la producció de gin. Com a complement, farà una excursió a cavall per gaudir també del paisatge de l’illa.

S’ha de destacar que aquest press trip és un bon exemple de col·laboració pública-privada per a la promoció de l’illa, ja que hi han col·laborat nombroses empreses locals, principalment del sector gastronòmic.

Aquesta acció promocional impulsada per la FFTM forma part del Pla d’Acció del Segment Estratègic Turístic de Gastronomia 2021. Recordem que els Segments Estratègics Turístics (SET) són aliances publico-privades per a desenvolupar un producte turístic de major valor afegit. A través d’estratègies i accions organitzades en meses de treball especialitzades, es millora la posició competitiva de la destinació. Un dels seus principals objectius és donar suport al sector privat vinculat, de manera directa o indirecta, al producte turístic corresponent, en aquest cas, la gastronomia.