Fòrum Gastronòmic torna a Barcelona i se celebrarà al recinte de Montjuïc de Fira el 2019

Fruit d’un acord entre les dues entitats Fira acollirà aquest saló els anys alterns a Alimentaria

Fòrum Gastronòmic torna a Barcelona i se celebrarà al recinte de Montjuïc de Fira el 2019

Fòrum Gastronomic, un dels principals esdeveniments del circuit gastronòmic, i Fira de Barcelona, institució firal de referència a Europa i líder en esdeveniments professionals a Espanya, han arribat a un acord estratègic per convertir el recinte firal barceloní en la seu permanent a la capital catalana del certamen que concentra cuiners de referència i tendències culinàries. Amb aquest acord, Fòrum Gastronòmic té garantida seu estable a Barcelona i Fira afegeix al seu calendari un esdeveniment de prestigi complementari a Alimentaria-Hostelco en els anys que no se celebrin aquests salons.

D’aquesta manera, la tercera edició del Fòrum Gastronòmic a la ciutat tindrà lloc del 10 al 12 de novembre de 2019 al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. Així mateix, ambdues empreses estudiaran altres vies de col·laboració sempre amb l’objectiu de consolidar el seu lideratge en el sector de l’alimentació i la gastronomia i de créixer conjuntament en els propers anys.

L’acord té com a objectiu fomentar la col·laboració entre Alimentaria i Fòrum Gastronòmic de tal manera que complementin la seva oferta en anys alternatius i potenciïn d’aquesta manera la ciutat de Barcelona com a capital de referència en la indústria de l’alimentació i la innovació gastronòmica, recolzant així mateix les oportunitats de negoci per al sector, com aparador de les darreres tendències.

Fòrum Gastronòmic és un dels esdeveniments més importants i prestigiosos del circuit de la gastronomia. Nascut a Vic l’any 1999 s’ha celebrat a diverses ciutats i actualment compta amb tres seus: Girona, Barcelona i A Coruña. El Fòrum promou el contacte entre professionals del sector i incentiva les trobades entre ponents, expositors i visitants professionals convertint-se en un gran espai de negoci. En la seva darrera edició a la capital catalana, celebrada en el recinte de Gran Via a l’octubre de 2016, Fòrum Gastronòmic va reunir un gran nombre d’expositors i es va convertir en un aparador de les millors marques del mercat i les novetats més destacades.

Referència en alimentació, hoteleria i restauració
Aquest acord arriba pocs dies abans que el recinte de Gran Via aculli la primera edició conjunta dels salons Alimentaria i Hostelco, esdeveniments referents a nivell internacional en els seus àmbits. Això permetrà oferir a la indústria de l’alimentació, begudes, Food Service i equipament hoteler una gran plataforma d’internacionalització, negoci i innovació, amb la gastronomia com a valor diferencial.

Amb 100.000m2 nets d’espai d’exposició, la presència de 4.500 empreses, un 27% internacionals, i de les principals organitzacions del sector, així com centenars d’activitats i la presentació de les últimes novetats converteixen aquesta gran trobada de l’alimentació i l’hoteleria en la més gran dels darrers anys i una oportunitat única per als professionals d’aquestes indústries.