Els preus es disparen un 9,8%, la seva pujada més gran en 37 anys

Els preus es disparen un 9,8%, la seva pujada més gran en 37 anys

Segons les dades definitives publicades aquest dimecres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), l’Índex de Preus de Consum (IPC) va pujar un 3% al març en relació amb el mes anterior i va elevar de cop la taxa interanual més de dos punts, fins al 9,8%, el seu valor més alt en 37 anys, concretament des de maig de 1985.

L’Índex de Preus de Consum (IPC) ha pujat un 2,8% a les Balears durant el mes de març respecte al mes anterior, mentre que la taxa interanual s’ha disparat fins al 9,4%, 1,9 punts per sobre de la dada de febrer, segons ha informat aquest dimecres l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que detalla que la dada acumulada des de començament d’any es xifra en un 3,3%.

A les Balears, tots els apartats, llevat de les comunicacions (-0,4%) han pujat els índexs respecte de l’any passat. Destaquen els increments d’habitatge (31,3%), transport (17,1%) o aliments i begudes no alcohòliques (5,8%). També anoten pujades els preus de parament (3,7%), begudes alcohòliques i tabac (3,2%) o lleure i cultura (3,1%).