Els bussejadors del Nàutic troben una cigala morta a una “xarxa fantasma” del Malakoff

Està previst la retirada d'aquesta xarxa durant 2021 amb l'ajuda del Programa Leader

Els bussejadors del Nàutic troben una cigala morta a una “xarxa fantasma” del Malakoff

Va ser en el derelicte del Malakoff, a on es va trobar una cigala morta, enganxada amb una xarxa de pescar a una anomenada ‘xarxa fantasma’, que està agafada a l’embarcació que la nit del 2 de gener de 1929 impactava contra l’Escull d’és Governador, en el Cap d’Artruix de Ciutadella.

“És molt trist aquesta xarxa allà enganxada perquè l’únic que fa és matar peix. Ja sabíem que hi era i mira, ens vam trobar aqusta cigala”

diu Segovia, després d’una de les tradicionals sortides de dissabte del grup del CN Ciutadella. Com ens explica el directiu d’Es Nàutic, dins aquest 2021 està previst que novament el Programa Leader, que compta amb fons europeus per dur a terme tasques com aquesta, es posi de nou en contacte amb el CN Ciutadella, per a procedir a retirar aquesta xarxa.

El naufragi del Malakoff el 1929 a Ciutadella va causar danys en la part de proa que van dur a l’embarcació al fons de Menorca, on avui descansa. El motiu del xoc va ser un temporal que va impedir a la tripulació veure la roca on finalment va impactar. El brutal impacte del Malakoff contra la roca va fer que s’enfonsés a gran velocitat, emportant-se amb ell a gran part de la tripulació.

El Malakoff es troba en posició de navegació. L’any 1954 va començar una campanya de recuperació d’objectes personals i desballestament i per a poder accedir més fàcilment a les calderes i la sala de màquines es va dinamitar la superestructura.