El Parenòstic Pagès i Mariner promociona la gastronomia menorquina

A més dels pronòstics, enguany hi ha un calendari gastronòmic, receptes de cuina i fires i mercats

El Parenòstic Pagès i Mariner promociona la gastronomia menorquina

Setmanaris i Revistes SL, edita des de fa 14 anys els Parenòstic Pagès i Mariner, per l’illa de Menorca, tot seguint la tradició dels calendaris pagesos i almanacs que han de ser a la vegada pronòstic i calendari, tant civil com religiós, instructius, cronològics, històrics, profètics, astronòmics, populars, geogràfics, agrícola i ramader i econòmic per lloc on s’editen, en aquest cas Menorca.

A l’edició d’enguany, a tot color, recuperam la roda perpètua que ens assenyala si els anys seràn fèrtils o estèrils, de la mateixa manera que hi publicam les seccions habituals que van des dels eclipsis de sol i lluna de 2020, les principals festes religioses i civils a l’illa, els canvis d’hora, el dia i hora d’entrada de les estacions…

També hi haurà una agenda de les principals fires i mercats a celebrar a Menorca, i enguany una ressenya mensual sobre com serà cada mes astronòmicament, a càrrec d’Antoni Liz.

Pere Fraga ens descriurà i donarà les característiques, una cada mes, d’un arbre fruiter a la nostra illa,; Bep Al·lès i els alumnes de l’IES Mariàngels Cardona ens oferiran una recepta de cuina al mes, com també hi trobarem la secció més consultada any rere any que són les feines a fer cada mes als horts, al camp i als jardins.

Trobarem prediccions del temps segons les llunes, els dies festius i assenyalats, dites i refranys, les tèmpores i el seu significat, efemèrides menorquines com la del centenari de l’enfonsament i pèrdua del pailebot “Paquete ciudadelano”, calendaris de vedes de caça i pesca. Talles mínimes del peix, un calendari gastronòmic i moltes coses més.