El Llatzaret obre les seves portes al públic amb el “Lazareto Music & Gastro Festival”

Música, gastronomia i lleure sostenible en un enclavament idíl·lic

El Llatzaret obre les seves portes al públic amb el “Lazareto Music & Gastro Festival”

Aquest estiu se celebrarà la primera edició de Lazareto. Music & Gastro Festival, un esdeveniment únic que obre l’illa de Llatzaret al públic de manera excepcional. Aquest enclavament incomparable, proclamat Bé d’Interès Cultural per la UNESCO des de 1993, serà testimoni de deu dies que uniran música, gastronomia i lleure sostenible per als amants de la vida i de la Mediterrània.

Un festival que tindrà lloc del 28 de juliol al 6 d’agost de 2022, però que a partir del 2023 se celebrarà des d’abril fins a octubre per desestacionalitzar l’illa i donar opció de gaudir de la meravellosa Menorca en els mesos de menys afluència turística.  Llatzaret. Music & Gastro Festival és un gaudir per als sentits, una atmosfera màgica on ballar, menjar, cantar i divertir-se, i a la qual s’accedeix després d’un agradable passeig de 10 minuts en un dels vaixells que l’Organització ha contractat per a la ocasió i que sortiran del Moll de Llevant cap al Llatzaret en mode “round trip”.

“Menorca és única en molts sentits, la riquesa cultural i la projecció internacional són enormes i  l’illa del Llatzaret és una joia per descobrir i gràcies al Consell Insular ajudarem que el món la visqui. És un moment molt especial per a nosaltres perquè som grans enamorats d´aquesta illa”, afirma Miriam Mateu, co founder de Lazareto. Music & Gastro Festival.

“Volem que sigui un esdeveniment per i per als menorquins. Per això hem intentat involucrar proveïdors locals des del primer moment, perquè volem que els menorquins se sentin part d’aquest projecte i perquè sentim un gran respecte per les tradicions i el sentir menorquí. El nostre objectiu final és poder oferir un programa cultural ampli, des d’abril a octubre, i potenciar la visibilitat de Menorca al món”, afegeix Fausto Fernandez, co founder de Lazareto. Music & Gastro Festival.

“Liderar un projecte d?aquesta envergadura a Menorca ia l?Illa de Llatzaret no és fàcil. Hi ha moltes excepcions a nivell de producció i logística que hem hagut de resoldre i que ens ha portat més de tres anys de definir. El suport de les institucions ha estat clau. Sobretot, volem reconèixer les ganes i l’afany d’Isaac Olives, sense el que no hagués estat possible dur-ho a terme, i el suport de tots i cadascun dels membres de l’Ajuntament de Maó i les diferents Conselleries del Consell Insular. Aquesta primera edició, que serà molt més curta en temps que les edicions que vindran el 2023, ens servirà de prova per veure i valorar aquelles coses que haurem de millorar. Estem oberts a qualsevol proposta o recomanació. Estem posant tot el que és humanament possible perquè aquesta experiència sigui un èxit, i que la gent ho gaudeixi. Som un equip enorme de professionals nacionals de prestigiosa experiència, que liderarà el projecte, els nostres partners locals i les institucions. Més enllà de colors polítics, som un grup de persones que volen que Menorca tingui el lloc al panorama nacional i internacional que mereix”, assegura Sergi Pallarés, Director de Projecte.

DEU DIES D’ACTUACIONS AMB AUTÈNTIQUES LLEGENDES DE LA MÚSICA


El festival ofereix una experiència musical única al panorama nacional i internacional amb un mix fusió entre revivals de tints dels anys 80 amb grans icones de la indústria com Ana Torroja amb els seus millors èxits de Mecano, passant per importants grups de pop rock espanyol com Los Secretos i Nacha Pop, fins i tot llegendes internacionals de la història de la música com Dire Straits Legacy, el grup britànic de reggae UB40 i la banda nord-americana Kool & the Gang amb el seu hit ‘Celebration’. L’energia vibrant de la música en directe amb el violinista Ara Malikian i el grup Mayumana que combina la dansa, la percussió i els efectes electrònics i d’il·luminació d’una manera única al món. Així com nits flamenques amb els andalusos Juanito Makandé i Antonio Carmona, exmembre del grup Ketama i altres grans representants del pop espanyol com David Otero, antic integrant d’El Canto del Loco, i la banda de pop rock espanyol Taburete, liderada per Willy Bárcenas i Antón Carreño.

UNA VETLLADA AMB 4 ESTRELLES MICHELIN
Dins el marc de Menorca Regió Gastronòmica Europea el 2022, Lazareto. Music & Gastro Festival oferirà una experiència cultural per a totes les edats i maridat amb la millor gastronomia. Artistes culinaris de primer nivell com el xef Paco Roncero, considerat un dels màxims representants de la cuina d’avantguarda i posseïdor de dues estrelles Michelin i Diego Guerrero, el xef alabès també premiat amb dues estrelles Michelin per la seva original cuina, portaran els seus talents i saboroses creacions a la petita illa de Lazareto a través de 2 menús degustació en dos espais. La logística de la zona gastronòmica anirà a càrrec de S’Algar Catering i del seu equip, liderat per Carlos Sintes.

Paco Roncero

“És un plaer per a mi poder participar en aquest projecte, que segur donarà suport a donar visibilitat a la gastronomia de Menorca i a un sector que ha crescut enormement els darrers anys. Estem investigant i estudiant la manera de proposar un menú degustació que inclogui productes menorquins dins del marc de Menorca Regió Gastronòmica Europea el 2022”, comenta el xef Paco Roncero.

“Com a menorquí i com a empresari, em sento afortunat d’estar involucrat en un projecte d’aquesta envergadura i comptar amb el suport de xefs tan reconeguts com Paco Roncero i Diego Guerrero. Els seus equips han cregut en el projecte des de l’inici i amb ells treballarem colze a colze per sorprendre i enamorar els clients que acudeixin al seu restaurant pop up a Lazareto i a la resta de zones gastronòmiques”, apunta Carlos Sintes, director de S’Algar Catering, soci logístic en temes gastronòmics de Lazareto. Music & Gastro Festival.

Un esdeveniment únic que, per descomptat, compta amb el suport i el suport logístic del Consell Insular i la col·laboració de l’Ajuntament de Maó.

Aquest festival serà una oportunitat única per continuar projectant l’illa com un enclavament singular que ofereix esdeveniments d’alta qualitat gastronòmica i cultural, un lloc on gaudir en família o amb amics. A més, la idea de desestacionalitzar l’illa convé a tots els sectors ja que donen suport i incideixen directament a l’economia de Menorca. Unit als projectes socials que estem desenvolupant amb l’Organització de Lazareto Music & gastro Festival, creiem que serà un puntal important per consolidar els projectes iniciats des del Consell Insular”, explica Josep Pastrana, Conseller d’Economia del Consell Insular de Menorca.

Los Secretos

Aquest tipus d’esdeveniments culturals ens permeten donar a conèixer encara més, el nostre estimat Llatzaret a menorquins i visitants. Una de les particularitats d´aquest Festival és la seva celebració en un enclavament singular, un lloc on gaudir en família o amb amics. És molt important destacar que, encara que aquest any el festival se celebrarà en plena temporada turística, els organitzadors ja han presentat una proposta per a la temporada de 2023 que ens ajudarà a desestacionalitzar l’illa, amb programació d’abril a octubre. Valorem molt positivament la iniciativa de l´Organització de Llatzaret. Music & Gastro Festival, que implica directament els professionals de l’illa. Aquest esdeveniment juntament amb la resta de la programació prevista per a aquest estiu, ens ajuda a consolidar els projectes iniciats des del Consell Insular”, conclou Isaac Olives, Director Insular responsable de Lazareto.