Cinquena edició del concurs de cuina AlternaXef  2019

 Cinquena edició del concurs de cuina AlternaXef  2019

Els fogons d’AlternaXef van tornar aquest passat dissabte a Ferreries!  La Plaça Espanya va ser l’escenari d’aquesta trobada de joves afeccionats a la cuina!! 

A partir de les 18.00 h els 23 joves procedents dels Casals de Joves de Menorca, distribuïts en 4 equips, Ferreries, Ciutadella, Maó i Sant Lluís, van dur a terme amb il·lusió, feina en equip i destresa els plats que el jurat va requerir per passar la prova, estofat de guixons i calamars i unes postres de creació pròpia.

S’atorgà un Premi al millor plat a l’equip del Casal de Joves de Ciutadella i un Premi al millor segon equip a Sant Lluís. 

El certamen AlternaXef va comptar  amb la col·laboració especial de la cuinera menorquina Sílvia Anglada i  de l’entitat Fra Roger. Formaren part del jurat la Directora Insular de Joventut Pilar Carrasco, Francesc Pons, regidor de Ferreries, Roser Mercadal (representant de Fra Roger), Toni Tarragó i Sílvia Anglada ambdós del Restaurant El Tast de na Sílvia de Ciutadella.

Sílvia Anglada va dinamitzar tota l’activitat, aconsellar als participants i al final junt amb la resta de jurats va entregar els premis a tots els participants. 

També vam comptar amb la col·laboració de Los Claveles, Uniformes Menorca, La Marcona, Ca na Clara, Truvi, Carnisseria Barber, Supermercat Nofre Janer, Son Mercer de Baix. Minimercat Janer i Forn de Can Marc , que van proporcionar material per a l’elaboració dels plats i obsequis als participants.

La trobada va finalitzar a les 20.30 h del fosquet amb una degustació de braç de gitano i amb  els joves tornant als seus respectius pobles amb la il·lusió a les seves cares i amb la intenció de preparar-se pel proper AlternaXef. 

AlternaXef forma part del Programa de prevenció sobre drogodependències AlternaNits, finançat per el Consell Insular de Menorca i amb la col·laboració de tots els ajuntaments insulars.

Us adjuntem algunes fotografies de l’activitat.

El reportatge fotogràfic complet està disponible a la pàgina de Facebook de l’INJOVE:

www.facebook.com/injove