Avui és el Dia Mundial de la Croqueta

Avui és el Dia Mundial de la Croqueta

Avui, 16 de gener és el Dia Mundial de la Croqueta i diuen que és un bon dia per a menjar-ne per a celebrar aquesta diada gastronòmica.

Hi ha qui pensa que la croqueta és cuina d’aprofitament, i potser sí que ho és si les croquetes són casolanes, les que elaboram a casa, però a bars i restaurants no ho hauria de ser. De fet sempre s’ha defensat que les croquetes que serveixen o es servien -avui malauradament hi ha molts d’establiments que et serveixen croquetes pre o congelades- han de ser fetes aposta, amb ingredients de qualitat i amb una bona beixamel, a més del punt de fritura que ha de ser cuixent per defora i melós a la part interior.

La comunitat autònoma que més croquetes consumeix és la de Madrid, amb 30 quilos per habitant a l’any. També al País Basc tenen fama les croquetes que són les protagonistes de diferents pintxos de les barres de Bilbao o Sant Sebastià.

Croquetes de pop al restaurant el Patio de Gloria, a Palma. Foto: Bep A·lès©

A voltros quines us agraden més? les de peix, les de carn, les de verdures… les de bullit, de pernil salat, les de sobrassada… o preferiu les de bacallà, les de lluç, les de rap i gambes vermelles?

Idò elegiu unes bones croquetes i celebrau el seu Dia Mundial