Ampliat per quarta vegada el crèdit de les targetes de prepagament als beneficiaris dels ajuts de menjador

Està previst que es recarreguin les targetes de prepagament de tots els beneficiaris amb 75 €

Ampliat per quarta vegada el crèdit de les targetes de prepagament als beneficiaris dels ajuts de menjador

El Consell de Govern ha aprovat l’autorització de la quarta recàrrega de les targetes de prepagament per als alumnes beneficiaris dels ajuts de menjador escolar per al curs 2019-2020 amb la finalitat de continuar donant cobertura a les necessitats bàsiques dels alumnes de les Illes Balears atesa la pròrroga de l’estat d’alarma.

Aquesta nova recàrrega serà de 75 € per als 6.152 beneficiaris d’ajuts de menjador per motius socioeconòmics i suposa una inversió total de 468.750 € a càrrec de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca. La recàrrega correspon al període comprès entre l’1 i el 19 de juny i serà abonada a la Conselleria d’Afers Socials i Esports perquè es pugui incorporar a les targetes.

Les targetes es varen lliurar als alumnes beneficiaris dia 30 de març carregades amb 60 € (corresponents al termini de dia 16 a dia 31 de març), es recarregaren automàticament amb 40 € més el dia 1 d’abril (corresponents al termini de dia 1 a dia 12 d’abril), es tornaren a recarregar amb 70 € per cobrir el període del 13 al 30 d’abril i una vegada més es varen recarregar al mes de maig amb 100 € (corresponents al termini de dia 1 a dia 31 de maig). La nova recàrrega de 75 € que avui aprova el Consell de Govern correspon al període comprès entre l’1 i el 19 de juny. Les targetes es poden fer servir a diversos establiments de venda d’aliments.

Aquesta partida de més de 468.000 € s’efectuarà mitjançant una recàrrega de 75 € a cada una de les targetes, durant la setmana del 8 al 14 de juny.
En total, amb les aportacions que s’han fet a les targetes, les conselleries d’Educació, Universitat i Recerca i d’Afers Socials i Esports hauran invertit 2.150.370 €

Atès el tancament dels centres educatius i dels seus serveis complementaris dins el Pla de Mesures Excepcionals per Limitar la Propagació i el Contagi de la COVID-19, es feia necessari adoptar mesures extraordinàries per donar resposta als infants amb més necessitats. Amb aquesta actuació, el Govern de les Illes Balears vol assegurar que els infants amb més necessitats puguin continuar disposant de l’ajut del menjador, malgrat que s’hagi suspès l’activitat educativa presencial des del passat dilluns 16 de març amb motiu de la COVID-19.

Un total de 6.152 alumnes de centres sostinguts amb doblers públics de les Illes Balears varen obtenir una de les beques menjador per motius socioeconòmics per al curs 2019-2020 distribuïts en 5.453 a Mallorca, 434 a Menorca, 251 a Eivissa i 14 de Formentera.