A partir de demà s’aixeca la veda per pescar raors fins al 31 de març

La quantitat de pesca permesa per llicència i dia és de 50 unitats, amb un màxim de 300 per embarcació

A partir de demà s’aixeca la veda per pescar raors fins al 31 de març

La veda per a la pesca de raor s’aixeca demà, primer de setembre, i fins al 31 de març. La pesca d’aquesta espècie està totalment prohibida des del primer d’abril fins al 31 d’agost, amb la finalitat de protegir-la i d’assegurar-ne una pesca sostenible. La quantitat de pesca permesa per llicència i dia és de 50 unitats, amb un màxim de 300 unitats per embarcació.

Cal recordar que, tot i que la veda s’aixeca demà dimecres, s’haurà d’esperar fins dijous dia 2 si es vol anar pescar a la reserva marina del Llevant de Mallorca, a la del Nord de Menorca i a la de l’Illa de l’Aire, també a Menorca, ja que en aquestes està prohibit pescar en dimecres. En el cas de la de la Badia de Palma, s’haurà d’esperar fins al divendres 3, ja que en aquesta reserva no es permet pescar ni en dimecres ni en dijous.

La pesca del raor és principalment de caràcter recreatiu. A les Balears hi ha més de 12.000 llicències d’embarcacions recreatives. De manera professional, són poques les persones que s’hi dediquen, i les que sí, ho fan de manera ocasional.

Una veda respectada que ha millorat la presència d’aquesta espècie

La veda del raor es va establir per primera vegada l’any 2000, i arribava fins al 31 de juliol. Sobre la base de criteris biològics, s’ha ampliat i complementat amb altres mesures. Per exemple, a les reserves marines de Mallorca s’ha establert un ham mínim de 5,7 mm per a la seva captura. Com a resultat de totes aquestes mesures i de l’elevat grau de compliment de la veda, la presència de l’espècie i les captures s’han mantingut en totes les zones de pesca, amb un increment mitjà del 20 % en la talla dels peixos.

Els recreatius que pesquin aquesta espècie a les reserves marines tindran a la seva disposició, com ja tenien la temporada anterior, una aplicació mòbil (Diari de Pesca Recreativa) amb la qual podran informar la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació de les captures que han fet, així com el temps que han dedicat a fer-les. Els recreatius que ho vulguin en podran informar també l’Administració a través d’un formulari.