4 finalistes de la península i 4 de Menorca al I Concurs Nacional de Cuina aplicada a la Vaca Vermella

De les més de 40 receptes arribades de tota Espanya, s'han donat a conèixer les 8 finalistes, entre les quals n'hi ha quatre de Menorca

4 finalistes de la península i 4 de Menorca al I Concurs Nacional de Cuina aplicada a la Vaca Vermella

L’organització del I Concurs Nacional de Cuina aplicada a la Vermella de Menorca ha donat a conèixer als vuit finalistes d’aquest primer certamen. S’han rebut més de 40 receptes, de les quals s’han triat les vuit que participaran el pròxim 6 de març al concurs, que es celebrarà a Ciutadella. Dels finalistes, 4 són de Menorca i 4 vindran de la península, i són:

  • José Carlos López Gamiz (Osca). Regenta el seu propi local, el “Origen Restaurant” a Puigcerdà i abans ha treballat a altres establiments, com el Mas Roure de Llagostera, recomanat a la Guía Michelín. Ha participat en multitud de concursos culinaris nacionals i internacionals, quedant finalista o subcampió. També ha guanyat diversos certàmens com a xef. El darrer, el X Concurso Internacional de Cocina Creativa Granada de Elche.
  • Carlos Adeva (Valladolid). Treballa a l’espai gastronòmic Suite 22 de Valladolid, distingit amb un Sol Repsol. Adeva és guanyador del Concurso Nacional Pinchos y Tapas 2020, així com del campionat de Pinchos y Tapas de CyL. El 2021 va quedar subcampió del món del Concurso de Pinchos y Tapas de Valladolid, entre altres reconeixements.
  • Andrés Rengel Herrero (València). És cuiner i docent del Mediterráneo Culinary Center, i ha passat per la cuina del Celler de Can Roca, entre altres. Ha quedat finalista en diversos certàmens, obtenint el primer lloc en el Concurso Fomento del Producto Natural el 2018 i 2019, i al Concurso Nacional Xata Roxa del 2019.
  • Christian Mor Raso (Osca). Té dos graus superiors pel CEIP San Lorenzo d’Osca en Direcció de Cuina i Direcció de Serveis de Restauració, així com un màster en Profesorado Técnico FP de Cocina, Gastronomía y Dirección de Cocina de la Universidad de Zaragoza. Va ser finalista al Concurso de Platos Típicos de Aragón en el CEIP San Lorenzo (2016) i al Concurso de Ternera de Lleida (2019).
  • Daniel Mesquida Romeu (Menorca). Ha treballat a diversos establiments gastronòmics de la seva Ciutadella natal, com a cap de cuina de restaurants com Cas Cònsol o el Club Nàutic. Actualment, és cap de cuina del Bar Cafeteria Quèstat. Ha participat en diversos concursos de cuina, quedant com a quart classificat del Campionat de Cuiners de Balears els anys 2008 i 2010.
  • Juan Carlos García (Menorca). És el xef de The Tapas GastroBar de Es Mercadal i guanyador del Tapas por Menorca 2021 en les categories de millor tapa i millor tapa temàtica. També va ser finalista del Concurso Nacional de Tapas 2021 de Valladolid i va representar Menorca a la darrera edició de FITUR, el passat mes de gener.
  • José Maria Borrás (Menorca). Treballa com a xef al restaurant de l’agroturisme de Santa Marianna i com a cuiner al restaurant Paco Roncero, que compta amb dues estrelles Michelín. Es va formar a l’escola Hofmann de Barcelona, i ha passat per les cuines de llocs com el Pan y Vino o Sa Pedrera des Pujol.
  • Paula Florit Pons (Menorca). Té un grau superior en Direcció de Cuina i s’ha format en nutrició i dietètica. Ha treballat a diferents restaurants de Menorca, com el Pan y Vino, Mon, i a l’Agroturisme Menorca Experimental. Actualment treballa al restaurant Ses Culleres, del grup Ses Forquilles. El 2017 va guanyar el campionat de Verdures de les Escoles de Cuina de les Illes Balears, organitzat per ASCAIB.