10a edició de les jornades gastronòmiques “Menorca al Plat”

Del 9 al 18 de juny tradició gastronòmica i producte local els protagonistes

05/06/2023
Foodies on MenorcaFoodies on Menorca
10a edició de les jornades gastronòmiques “Menorca al Plat”

L’Associació de Cafeteries, Bars i Restaurants, adherida a PIME Menorca, inicia la setmana que ve la 10a edició de “Menorca al Plat”. Del divendres 9 de juny al diumenge 18 de juny durant 10 dies consecutius, 15 bars i restaurants ofereixen un menú especial de migdia i/o nit amb l’objectiu de posar en valor la gastronomia típica menorquina i el producte local.

Tots els menús inclouen una degustació de Formatge Maó-Menorca. Aquesta acció és fruit de la promoció conjunta amb el CRDOP Formatge Mahón-Menorca que obsequia els restaurants participants amb dues peces de formatge.

Els plats tradicionals menorquins i les postres típiques de l’illa són presents a tots els menús. Convertint, alhora, el producte local en el protagonista de les jornades.

L’Associació Menorquina de Cafeteries, Bars i Restaurants fa deu anys que realitza aquestes jornades per posar en valor la gran tradició gastronòmica de Menorca i la varietat de productes locals procedents del camp i el mar que es poden degustar als restaurants de Menorca.

Tots aquests restaurants compten de manera habitual amb el producte local per elaborar els seus menús i cartes. Així com les receptes tradicions, introduint tocs d’innovació i originalitat de cada Xef.

Aquestes jornades aconsegueixen any rere any que els residents i turistes coneguin i demanin aquests plats i prostres, així com el producte local. Tales, com formatge Maó-Menorca, sobrassada menorquina, Vedella Vermella Menorquina, Llagosta menorquina, Musclos de Roca de Maó, Gamba menorquina, ginebres menorquines, Vi de la Terra de Menorca, Verdures i hortalisses de temporada, camamilla, … una infinitat de degustació de sabors que ofereixen els menús de “Menorca al Plat 2023”.

Les jornades conviden a fer una passejada per tota l’illa per descobrir-la a través de la cuina menorquina: Ciutadella, Es Mercadal, Es Migjorn, Ferreries, Sant Climent, Maó i Sant Lluis.

El llistat dels restaurants que hi participen, els menús complets, els preus i si s’ofereix com a menú de migdia i/o nit es poden consultar a:

www.gastronomiamenorca.es

Per a una correcta organització s’aconsella trucar i reservar taula indicant que es realitzarà el menú “Menorca al Plat” de migdia o nit.

L’esdeveniment gastronòmic compta amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, y con la colaboración del Consejo Regulador de Denominación de Origen del Producto Queso Mahón-Menorca, Foodies on Menorca, Associació de Periodistes i Escriptores Gastronòmies de Balears, Made in Menorca , Menorca Región Gastronómica EuropeaPIME Menorca.