Ca n’Aguedet i Sagitario Hotels guanyen el Premi Joan Gomila Borràs

Ca n’Aguedet i Sagitario Hotels guanyen el Premi Joan Gomila Borràs

Ca n’Aguedet i el grup empresarial familiar Sagitario Hotels han guanyat ex aequo i per unanimitat el Premi Joan Gomila Borràs 2023 en matèria turística. El president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca, ha lliurat el guardó, que comporta 2.500 euros per a cadascun dels guanyadors.

Enguany el jurat ha estat formal pel president del Consell Insular; Maria Antonia Taltavull, consellera d’Economia i Serveis Generals; Begoña Mercadal, directora insular de Promoció Turística; i, per part de la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM), José Seguí, Marcos Carreras i Gabriel Pons.

“El projecte de Ca n’Aguedet ajuda a persones en risc d’exclusió i aposta por la gastronomia menorquina i el turisme amb un programa de formació. I el grup empresarial Sagitario Hotels és un exemple d’excel·lència i trajectòria en l’àmbit del turisme”, ha explicat el president del Consell Insular de Menorca.

El 29 de novembre de 2016 se signà el conveni entre Foment del Turisme de Menorca i el Consell Insular de Menorca pel qual es crea el Premi Joan Gomila Borràs, conveni dotat amb una aportació inicial de fons de 70.000 euros, participats, íntegrament, per la FFTM. El premi permet, d’una banda, reconèixer la tasca del seu primer president i, per l’altra, fer extensiu el reconeixement a totes les persones que, durant anys, van mantenir viu el Foment del Turisme de Menorca i, amb ell, una promoció turística de gran qualitat de la nostra illa. Per aquest motiu la primera edició d’aquest premi, l’any 2017, va premiar la llarga trajectòria dins del sector turístic de la nostra illa d’Emili de Balanzó.

Aquest guardó el convoca el Consell Insular de Menorca per reconèixer l’esforç i la dedicació de les persones, les empreses, les entitats i els professionals que hagin contribuït amb la seva tasca o propostes de futur, a la millora cap a l’excel·lència del sector, sense oblidar la seva responsabilitat amb la societat i l’entorn.

El darrer gran objectiu del premi instituït és el de retre un reconeixement públic a qualsevol persona, entitat, organisme o empresa que ha treballat o treballa per promocionar turísticament Menorca, activitat relacionada amb els objectius del departament de Promoció Turística del Consell Insular de Menorca i de la Fundació Foment del Turisme de Menorca.