El bròquil, un bon aliat per la teva alimentació

Per Ana Moll Florit

El bròquil, un bon aliat per la teva alimentació

El bròquil és un aliment que forma part de la família de les crucíferes. És un aliment molt versàtil dins la cuina i que, a més, ens aporta una gran quantitat de nutrients essencials, que contribueixen positivament a la salut. És per això que, el bròquil, és un aliment ideal per introduir dins un patró d’alimentació saludable.

Com hem comentat abans, el bròquil ens aporta una gran quantitat de nutrients essencials. Dins aquests trobem la vitamina C, la vitamina K, l’àcid fòlic, i alguns minerals, com el ferro i el calci. A més, també és ric en antioxidants, que contribuiran a la reducció del risc de patir malalties cròniques.

El bròquil també és molt ric en fibra, que contribueix a una correcta salut digestiva, promovent la regularitat intestinal i ajudant a la prevenció de malalties relacionades amb el sistema digestiu.
Incorporar el bròquil de manera regular a la nostra alimentació, dins un patró saludable, pot contribuir a millorar la nostra salut amb efectes beneficiosos a llarg termini.

Com puc introduir el bròquil a la meva alimentació?

· Incorpora’l a les teves amanides: Afegeix les floretes del bròquil a les teves amanides, combinat amb altres vegetals i amanit de la manera que més t’agradi.

· Incorpora’l com a guarnició: El pots cuinar bullit, al vapor, a la planxa, al forn… i serà un aliment perfecte com a guarnició dels teus plats. El pots condimentar amb les herbes o espècies que més t’agradin.

· Incorpora’l a les teves sopes o estofats: Incorpora el bròquil a les teves sopes o estofats per augmentar el contingut nutricional del teu plat.

Receptes amb el bròquil com a ingredient principal:
· Bròquil al forn amb formatge: Tallar les floretes de bròquil i col·locar-les a una safata per a forn. Afegir una mica d’oli d’oliva, sal i pebre bo al gust. Coure al forn durant 20-25 minuts. Treure del forn i posar formatge ratllat per sobre el bròquil, tornar a coure al forn fins que el formatge estigui fus i daurat.

· Sopa cremosa de bròquil: Cuinar les floretes de bròquil amb ceba i all amb brou de verdures. Triturar la mescla fins a obtenir una consistència suau i afegir llet.

· Amanida de bròquil, alvocat i ametlles: Mesclar les floretes de bròquil amb alvocat tallat a daus, ametlles torrades i ceba morada tallada fina. Amanir amb oli d’oliva, suc de llimona, all picat, sal i pebre bo.

Aprofita la versatilitat d’aquest aliment per introduir-lo a la teva alimentació, i que juntament amb tots els altres aliments contribueixi a millorar el teu benestar i la teva salut.