Un Nadal sense galls dindi a Ciutadella

Ciutadella no sacrificarà enguany cap gall dindi a l’escorxador municipal per mor d’una normativa de la Conselleria de Sanitat i Consum del Govern de les Illes Balears, segons explica la regidora Sandra Moll, però des de la pagesia i partits polítics com Proposta per Menorca, manifesten que hi ha hagut manca de planificació i voluntat per tal de resoldre aquesta situació que provocarà que aquest Nadal les famílies no puguin dur a la taula aquesta au típica de les nostres festes i, les carnisseries i supermercats hagin hagut de cercar alternatives fora de l’illa.

El sector de la pagesia, especialment aquells llocs que pastonen galls dindi veuen amb impotència aquesta mesura, i també acusen als responsables municipals de manca de previsió, pel fet que consideren que des de l’Ajuntament s’hauria d’haver demanat amb temps a Sanitat una excepció que autoritzés una línia de sacrifici a l’escorxador ciutadellenc sols per als galls dindi i així donar sortida a aquest producte local i propi de la gastronomia nadalenca, ja que és una carn que no es sol consumir la resta de l’any.

Recordar que la carn de gall dindi que es consumeix durant tot l’any, no és de galls dindi criats a l’illa.

Per la seva part la regidora responsable de l’Escorxador Municipal, Sandra Moll, assegura que és cert que l’escorxador de Ciutadella disposa d’autorització per sacrifici d’aus de corral i  efectivament es així, però no disposa de les instal·lacions corresponents per fer-ho.

Sandra Moll com a regidora responsable de l’Escorxador, assegura que “personalment no m’ha arribat cap petició per sacrificar galls dindi fins a finals de novembre, data en la qual podem entendre no hi ha temps per realitzar la instal·lació necessària per al sacrifici d’aquestes aus, i a més a més la petició va ser via telefònica”.

Moll assegura que a hores d’ara ningú ha vingut a parlar amb jo per exposar-me el problema, sinó que s’han dedicat tant productors com diferents partits polítics a demanar-ho a diferents Administracions i a través dels mitjans de comunicació, obviant a l’Administració responsable de l’Escorxador Municipal, que es el propi Ajuntament.

Per la seva banda, Sandra Moll, com a responsable de l’àrea es va posar en contacte amb la Conselleria de Sanitat per a realitzar la consulta, primer per mitjà d’una reunió amb els seus responsables i tècnics i posteriorment amb un escrit per poder tenir la resposta oficial a tal problema.

La resposta de la Conselleria de Sanitat i Consum és clara, “l’Escorxador de Ciutadella no disposa de les instal·lacions necessàries per al sacrifici de galls dindi i per tant no es possible realitzar aquest sacrifici amb les condicions necessàries i donar compliment la normativa vigent.”

Moll recorda que el sacrifici es realitza tan sols una vegada a l’any i, des de que és regidora de l’àrea, es a dir des de 2017, “no he tingut cap petició d’aquest tipus de sacrifici i no acabo d’entendre perquè es fa aquesta petició a un més de fer-se tal sacrifici”.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.