Llum verda a l’increment en 500.000 euros del crèdit per al foment dels productes de qualitat Els productes agrícoles de qualitat fan referència a DO, DOP, IGP, l’agricultura ecològica i l’agricultura integrada

El Consell de Govern, a proposta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera (FOGAIBA), ens adscrit a la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha aprovat iniciar l’expedient de despesa per incrementar en 500.000 euros el crèdit destinat a la línia d’ajuts per fomentar la producció de productes agrícoles de qualitat per al període 2018-2020. D’aquesta manera, la quantia total destinada a aquesta línia d’ajuts serà de 2.100.000 euros, repartits entre cinc convocatòries.

La Resolució del president del FOGAIBA de 18 d’agost de 2018 fixava la convocatòria de subvencions per fomentar la producció de productes agrícoles de qualitat per al període 2018-2020, amb la previsió de quatre convocatòries per un import total d’1.000.000 d’euros. Una vegada resolta la quarta convocatòria, atès que aquesta línia està en tramitació i que la demanda ha estat superior a la prevista, es fa necessari incrementar la dotació econòmica que s’havia previst al principi. Per això, s’incrementa en 500.000 euros la partida per a la cinquena convocatòria. D’aquesta manera, el crèdit previst en aquesta convocatòria d’ajuts augmenta un 110 %.

Aquesta línia d’ajuts s’adreça a fomentar els productes agrícoles de qualitat, com són les denominacions d’origen (DO Vi Binissalem i DO Pla i Llevant), les denominacions d’origen protegides (DOP Formatge de Maó, DOP Oli de Mallorca, DOP Oliva de Mallorca i DOP Pebre Bord de Mallorca), les indicacions geogràfiques protegides (IGP Sobrassada de Mallorca, IGP Ametla de Mallorca, IGP Sobrassada de Mallorca i IGP Oli d’Eivissa), Vi de la Terra Mallorca, Vi de la Terra Illes Balears, Vi de la Terra Illa de Menorca, Vi de la Terra Eivissa, Vi de la Terra Formentera i Vi de la Terra Serra de Tramuntana – Costa Nord, l’agricultura integrada i l’agricultura ecològica.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.