Una aposta ferma pel producte local

En les darreres setmanes la gastronomia ha estat i serà també aquests dos caps de setmanes que vénen la protagonista i, una de les peces clau és el consum del producte local, ja sigui a manera de peix, carn, vegetals, hortalisses, fruites i productes elaborats a la nostra illa com el vi, licors, formatges, embotits, cerveses, mel, gelats, confitures i un llarg etc.

Apostar de manera ferma pel producte de Menorca no ha de ser un objectiu a curt termini sinó una necessitat i realitat des d’ara mateix per tal de fer moure la nostra roda de l’economia local, juntament amb el consum al comerç i també el suport a la premsa local, perquè les revistes com el Setmanari El Iris o DFerreries som també producte local, i hem de tenir també el suport de les Administracions i la ciutadania, que massa vegades opta per les publicitats on line sense tenir en compte que estan perjudicant a un sector important, el de la informació feta a ca nostra.

Però parlem de gastronomia i de producte local, del seu consum i de com hem de canviar els nostres hàbits per a donar-li més suport.

Fa unes setmanes la nova presidenta de FAGME ens deia que era més que necessari que els menorquins apostéssim pel consum de llet fresca o llet de Menorca, tot cercant també noves iniciatives en la seva comercialització per tal d’arribar al consumidor a un millor preu, cosa que també hauria de ser així en molts altres productes que van directament del productor al consumidor, que no han de passar per preus de transport, de revenedors, etc. És per açò que és més que necessari que els productors també pensin que si volen arribar a més gent han de ser competitius no sols en la qualitat del producte, sinó en el preu final, tot ajustant marges i creant una interrelació atractiva que faci que el consumidor aposti pel producte d’aquí, no sols per la seva qualitat, sinó també perquè no li fa mal a la seva butxaca.

Les Administracions insular i autonòmica també han de tenir un paper determinant en donar aquest suport al sector primari, i cercar també les ajudes europees que permetin una millor interrelació entre productor i consumidor local.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Nou web Govern Balear