Itziar Castro, Ruth Llopis, Ona Carbonell, Ivan Massagué i Pepón Nieto, entre els convidats d’un Cooking Films dedicat al millor producte menorquí

Itziar Castro, Ruth Llopis, Ona Carbonell, Ivan Massagué i Pepón Nieto, entre els convidats d’un Cooking Films dedicat al millor producte menorquí

El Cooking Films 2021 obre, el dijous 9 de setembre, quatre dies d’activitats al voltant del cinema i la gastronomia on el producte menorquí hi tindrà un paper protagonista.

Fins al 12 de setembre, Menorca acollirà vuit esdeveniments i convidats d’excepció, reconeguts ambaixadors del cinema i la cuina. Entre ells, les actrius Itziar Castro i Ruth Llopis, que tornaran a apadrinar el certamen presentant-ne diverses sessions; així com els actors Pepón Nieto i Ivan Massagué i la nadadora Ona Carbonell —guanyadora de la tercera edició de Masterchef Celebrity—, convidats d’honor que presentaran les sessions de sopar ‘Cine & Degustació’. Consulta els menús.

Els xefs Ada Parellada i Tomás Cano, la sommelier Sara Sanchís, i els mestres cervesers Fina Pons i Roger Vila assistiran també al Cooking Films 2021 

 


Els xefs Ada Parellada i Tomás Cano, per la seva banda, oferiran una sessió de cuina en directe i posterior degustació, el ‘Showcooking’ a la Cooperativa San Crispín. La sommelier Sara Sanchís i els mestres cervesers Fina Pons i Roger Vila faran respectius tastos de vins i cervesa, i Antoni Angladaensenyarà els eixams d’abelles que produeixen la mel Dolçamar a Mongofre, on els més petits podran gaudir també de la projecció de Bee Movie.

A tots ells s’hi sumen Patxi Uriz, director de Los últimos de La Mejana, que presentarà el seu film a la sessió ‘Projecció i Tertúlia’ de l’Ocimax; i representants d’entitats com Agroxerxa, Menorca Preservation, o Sobirania Alimentària (GOIB), que formaran part de la sisena edició del Cooking Films, enfocada en part a la sostenibilitat a través de conceptes com la producció i consum de quilòmetre zero, l’economia circular i la reducció de residus en l’alimentació.

Producte menorquí. És per això, també, que tots els menús i activitats que es prepararan i degustaran al Cooking Films 2021 tenen com a protagonista absolut el producte de Menorca: formatges, carns i embotits, mel i oli d’oliva, vi i cervesa, fruites, hortalisses i bolets… L’empremta menorquina i mediterrània serà omnipresent en el menjar a través de marques com Lluriach, Dolçamar, Binifadet, Torralbenc, Grahame Pearce o la Cooperativa San Crispín, i també en qui el prepararà. Xefs com Víctor Bayo (Bolets de Menorca), Samuel Valencia(Aqua Marítim) o Tomás Cano i cuines comBaixaVan o La Cocina de Cristine by Ses Forquilles traslladaran aquests productes de la terra als paladars dels comensals que assisteixin al certamen.

El Cooking Films és una iniciativa del Festival Internacional de Cinema de Menorca amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears, l’Institut d’Estudis Baleàrics, i el Consell Insular de Menorca – Departament d’Economia Made in Menorca; amb la col·laboració especial del departament de Sobirania Alimentària (GOIB).