Els serrans

De nom científic Serranus cabrilla, és un parent petit de l’anfós que es troba pràcticament a qualsevol profunditat del litoral menorquí. Els exemplars de majors dimensions -que arriben als 20 cm-, es troben sobretot a sa fonera, que és on se solen pescar amb palangre. Tradicionalment ha estat una de les espècies més habituals en la pesca de volantí.

Malgrat les seves petites dimensions és un peix molt voraç, que es menja qualsevol tipus d’esca. La seva polpa blanca, encara que no té ni de bon tros la qualitat de la d’anfós, és molt saborosa. El serrà fregit no manca als vermuts de les sortides a vega, com també és deliciós en caldera o en arròs caldós; o si són serrans grans es poden menjar as forn amb patates.

Compartir a
Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.