10a edició de les jornades gastronòmiques “Menorca al Plat” Del 9 al 18 de juny tradició gastronòmica i producte local els protagonistes

L’Associació de Cafeteries, Bars i Restaurants, adherida a PIME Menorca, inicia la setmana que ve la 10a edició de “Menorca al Plat”. Del divendres 9 de juny al diumenge 18 de juny durant 10 dies consecutius, 15 bars i restaurants ofereixen un menú especial de migdia i/o nit amb l’objectiu de posar en valor la gastronomia típica menorquina i el producte local.

Tots els menús inclouen una degustació de Formatge Maó-Menorca. Aquesta acció és fruit de la promoció conjunta amb el CRDOP Formatge Mahón-Menorca que obsequia els restaurants participants amb dues peces de formatge.

Els plats tradicionals menorquins i les postres típiques de l’illa són presents a tots els menús. Convertint, alhora, el producte local en el protagonista de les jornades.

L’Associació Menorquina de Cafeteries, Bars i Restaurants fa deu anys que realitza aquestes jornades per posar en valor la gran tradició gastronòmica de Menorca i la varietat de productes locals procedents del camp i el mar que es poden degustar als restaurants de Menorca.

Tots aquests restaurants compten de manera habitual amb el producte local per elaborar els seus menús i cartes. Així com les receptes tradicions, introduint tocs d’innovació i originalitat de cada Xef.

Aquestes jornades aconsegueixen any rere any que els residents i turistes coneguin i demanin aquests plats i prostres, així com el producte local. Tales, com formatge Maó-Menorca, sobrassada menorquina, Vedella Vermella Menorquina, Llagosta menorquina, Musclos de Roca de Maó, Gamba menorquina, ginebres menorquines, Vi de la Terra de Menorca, Verdures i hortalisses de temporada, camamilla, … una infinitat de degustació de sabors que ofereixen els menús de “Menorca al Plat 2023”.

Les jornades conviden a fer una passejada per tota l’illa per descobrir-la a través de la cuina menorquina: Ciutadella, Es Mercadal, Es Migjorn, Ferreries, Sant Climent, Maó i Sant Lluis.

El llistat dels restaurants que hi participen, els menús complets, els preus i si s’ofereix com a menú de migdia i/o nit es poden consultar a:

www.gastronomiamenorca.es

Per a una correcta organització s’aconsella trucar i reservar taula indicant que es realitzarà el menú “Menorca al Plat” de migdia o nit.

L’esdeveniment gastronòmic compta amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, y con la colaboración del Consejo Regulador de Denominación de Origen del Producto Queso Mahón-Menorca, Foodies on Menorca, Associació de Periodistes i Escriptores Gastronòmies de Balears, Made in Menorca , Menorca Región Gastronómica EuropeaPIME Menorca.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.