Baleària

Presentat el Projecte Oleoturístic “Pelegrins de l’Oliva”

Recentment s’ha presentat el Projecte Oleoturístic “Pelegrins de l’Oliva”, a càrrec de Manuel I. Sánchez Fuentes, president d’ONG Gloria Olivae, a la Sala Polivalent “El Soleiet” de l’Ajuntament des Castell, amb la presència institucional i participació de l’Alcaldessa de la localitat, Juana Escandell i el Regidor de Cultura Pedro Sánchez, així com el president de la DOP d´Oli d´Oliva de Mallorca Juan Mayol, la productora d´oli d´oliva verge extra del mateix municipi Gràcia Seguí, de l´Associació Oli de Menorca, el escriptor Adolfo Sintes, autor de l’obra sobre la història de l’oleocultura i olivicultiu de l’illa, “Trulls i Tafones, la producció d’oli a Menorca” i l’historiador Xavier Santiago, juntament amb un nombrós grup de conveïns que van conèixer i gaudir per primera vegada en una mateixa taula de tast, d’una selecció dels millors Olis d’Oliva Verge Extra de Menorca, Mallorca i Eivissa, representant a les Illes Balears i dels sucs d’oliva de les vari edats autòctones més conegudes de Galícia.

Aquesta “Original“ Ruta Jacobea reinterpretada com a Ruta dels Olis d’Oliva Extrems amb olivera i la seva Cultura (Oleocultura) com a protagonista al costat del seu excepcional suc verge extra, ve a suposar un nou al·licient per a l’aposta per un turisme desestacionalitzador de qualitat, sostenible i respectuós amb la natura i una singularització important afegida al que les Illes Balears compten ja de per si al sector a nivell internacional.

Amb “Pelegrins de l’Oliva” conclou el Projecte “Un Pont d’Or Líquid a la Mediterrània” que va atreure el 2014 a l’Organització Gloria Olivae a les Balears i concretament a l’illa de Menorca, mancant la consolidació de l’Oleoteca dels Països Mediterranis en curs, que es convertirà en el Centre d´Interpretació de l´Olivera i l´Oli d´Oliva Verge Extra més singular d´aquest sector, conjugant en un sol espai i per primera vegada, les mostres més interessants dels sucs d´oliva de tots els països productors mediterranis; un monument viu i referent de l’aliança ancestral que tots aquests pobles comparteixen a la seva Cultura a través de l’olivera i la Dieta Mediterrània.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.