Avui és el Dia Mundial de la Croqueta

Avui, 16 de gener és el Dia Mundial de la Croqueta i diuen que és un bon dia per a menjar-ne per a celebrar aquesta diada gastronòmica.

Hi ha qui pensa que la croqueta és cuina d’aprofitament, i potser sí que ho és si les croquetes són casolanes, les que elaboram a casa, però a bars i restaurants no ho hauria de ser. De fet sempre s’ha defensat que les croquetes que serveixen o es servien -avui malauradament hi ha molts d’establiments que et serveixen croquetes pre o congelades- han de ser fetes aposta, amb ingredients de qualitat i amb una bona beixamel, a més del punt de fritura que ha de ser cuixent per defora i melós a la part interior.

La comunitat autònoma que més croquetes consumeix és la de Madrid, amb 30 quilos per habitant a l’any. També al País Basc tenen fama les croquetes que són les protagonistes de diferents pintxos de les barres de Bilbao o Sant Sebastià.

Croquetes de pop al restaurant el Patio de Gloria, a Palma. Foto: Bep A·lès©

A voltros quines us agraden més? les de peix, les de carn, les de verdures… les de bullit, de pernil salat, les de sobrassada… o preferiu les de bacallà, les de lluç, les de rap i gambes vermelles?

Idò elegiu unes bones croquetes i celebrau el seu Dia Mundial

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.