La UIB disposarà d’un camp agrícola experimental per a activitats pràctiques de jardineria i horticultura El campus recuperarà terrenys agrícoles i s’hi instal·larà un hivernacle que suposarà una millora per als estudis d’Enginyeria Agroalimentària i Agronòmica

El campus de la Universitat de les Illes Balears disposarà d’un camp agrícola experimental. Així ho ha aprovat el Consell de Govern a través d’una declaració d’interès autonòmic. D’aquesta manera es milloraran els recursos per al grau d’Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural (GEAM) i per al Màster Universitari en Enginyeria Agronòmica (MEAG).

Amb aquesta instal·lació els estudiants disposaran d’una infraestructura adequada per dur a terme activitats pràctiques de jardineria i horticultura.

L’Acord del Consell de Govern possibilita la instal·lació d’un hivernacle de 480 m2, la meitat dedicat a cultius hortícoles i floricultura sobre sòl i l’altra meitat a cultiu de planters i plantes a contenidors amb taules. La infraestructura s’implementarà a la zona rural del campus, que és el lloc que la UIB considera més adient atesa la naturalesa dels estudis.

Recuperació d’espai agrícola

Això permetrà donar funcionalitat a un espai agrari infrautilitzat en aquests moments i que es pretén revalorar. D’aquesta manera, es permet restaurar l’ús primigeni de la zona, a més de recuperar-la per al campus. Així, es tornaran a implantar cultius que serviran de base per a la pràctica i l’experimentació dels estudis, es rehabilitarà el garroverar i s’instal·larà l’hivernacle necessari per a l’acreditació dels estudis.

Aquestes infraestructures permetran millorar substancialment, des d’un punt de vista pràctic, la realització de treballs de fi de grau (TFG) i treballs de fi de màster (TFM) amb un component experimental, i també elaborar treballs d’investigació de contingut agrari.

El termini previst per a la instal·lació de l’hivernacle és de dos mesos i mig, i el pressupost màxim per a l’execució és de 119.999,77 euros.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.