Merendero Minyones, Restaurant Sa Punta i Ses Voltes Espai Gastronòmic s’enfrontaran a la final del II Campionat del Món del Pa amb Oli

La fase final del II Campionat del Món del Pa amb Oli se celebrarà el 28 de febrer a Sa Feixina a partir de les 12.00 hores

Merendero Minyones, Restaurant Sa Punta i Ses Voltes Espai Gastronòmic s’enfrontaran a la final del II Campionat del Món del Pa amb Oli

La final del II Campionat del Món del Pa amb Oli es disputarà entre els finalistes de Mallorca Merendero Minyones i Restaurant Sa Punta, i el finalista de Menorca Ses Voltes Espai Gastronòmic que han resultat ser els guanyadors de les fases prèvies del certamen.

Tots tres presentaran les seves creacions gastronòmiques, un pa amb oli amb paté de fetge de porc de Felanitx, formatge maonés i cabell d’àngel amb herbes dolces mallorquines; un pa amb oli amb d’arengada, formatge de Manacor i ceba fresca, amb oli de la D.O. Oli de Mallorca de la zona de Manacor; i un pa amb oli de ‘salteo’ de porc negre amb verdura ecològica, pa de xeixa de La Vall i microbrots de coriandre, respectivament, enfront d’un jurat d’excepció format per alguns dels millors xefs de la comunitat i experts culinaris.

Entre tots ells destaca Andreu Genestra, xef amb estrella Michelin i president del jurat del II Campionat del Món del Pa amb Oli, qui estarà acompanyat per Igor Rodríguez, xef del restaurant El Txoko de Santa Eulàlia i coordinador del jurat; Pep Magraner, president de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears; Joan Fornari, forner del Forn i Pastisseria Gelabert de Llubí i guanyador del ‘Millor Pa Moreno 2019’; Joan Mayol, president de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca; Lydia Corral, periodista gastronòmica i Roger Busquets, xef del restaurant Es Rebost.

El gran combat, que se celebra amb motiu de la II Fira del Pa amb Oli en el marc de la Diada dels Illes Balears que organitza el Govern, es disputarà aquest divendres 28 de febrer a les 12.00 hores a un ring d’excepció: el Parc de Sa Feixina. L’esdeveniment, obert al públic en general, tindrà lloc concretament a la zona més pròxima al mar on se situen les casetes de la mostra gastronòmica. Els dos finalistes de Mallorca i el finalista de Menorca competiran entre sí per escollir ‘El millor Pa amb Oli del Món’ i el campió es donarà a conèixer el mateix dia.

El guanyador de ‘El Millor Pa amb Oli del Món’ i els finalistes gaudiran de l’oportunitat de vendre el seu Pa amb Oli, a un preu de 6€, durant els tres dies de la II Fira del Pa amb Oli que se celebrarà del 28 de febrer a l’1 de març.

Programa d’activitats de la II Fira del Pa amb Oli:

Divendres 28 de febrer:

  • A les 12.00 hores: Final del II Campionat del Món del Pa amb Oli.
  • A les 12.30 hores: Maridatge de Pa amb Oli amb Coca-Cola a càrrec de Igor Rodríguez, xef del restaurant El Txoko de Santa Eulàlia.
  • A les 13.15 hores: Entrega de premis del II Campionat del Món del Pa amb Oli.
  • A les 20.00 hores: Concert amb el grups Ana Ferrer, Amulet i Cabot.

Dissabte 29 de febrer:

  • A les 11.00 hores: Jornada gastronòmica de Menorca amb l’Associació Fra Roger.
  • A les 15.00 hores: Pa amb dj i showcooking a càrrec d’Es Rebost.
  • A les 17.00 hores: Sessió remember amb vinils a càrrec del dj Miquel Font.
  • A les 19.00 hores: Festa LOS40 Classic amb tots els números 1 a càrrec dels dj’s Manolo Echevarría i Miguel Vera.
  • A les 21.00 hores: Tardeo Palma amb els dj’s Oliveros i Conejomanso.

Dimenge 1 de març:

  • A les 11.00 hores: Festa infantil amb l’actuació de Xispita & Geordi.
  • A les 16.30 hores: Concert de Tomeu Penya i Géminis.