Smash burgers, pollastre fregit i menjar indú , els favorits dels espanyols per demanar a domicili

S'estima que el percentatge de vendes que representa l'enviament de menjar a domicili per als restaurants pugi un 56% el 2024

Smash burgers, pollastre fregit i menjar indú , els favorits dels espanyols per demanar a domicili

El sector del delivery no para de créixer a Espanya. Així, el 22% de les vendes en restauració van ser demanades per emportar o delivery, segons dades de la consultora KPMG.

Tot i que el consum en local (tant a sala com a terrassa) continua sent el preferit pels espanyols, el descens en 10 punts percentuals des d’abans de la pandèmia indica un canvi en la manera de consumir del conjunt de la societat. En aquest sentit, el 2023 el 13% de les vendes les representa el takeaway i el 9% el delivery, augmentant un 8% i un 2% respectivament si ho comparem amb les dades del 2019.

Pel que fa a previsions, el 36% de les empreses del sector estima que el delivery segueixi creixent els propers anys. D’aquesta manera, s’espera que el 2024 les vendes del delivery representin 14 de cada 100 comandes, un 56% més que actualment, cosa que faria que el take away descendís fins a l’11%.

Pel que fa al tipus de productes que més venen els restaurants a través del delivery segons Clone, la foodtech líder europea, destaquen les smash burgers, el pollastre fregit i el menjar indú, tot això amb un tiquet mitjà que va des dels 20€ als 25€.

“Hi ha una oportunitat significativa perquè els restaurants s’adaptin a les necessitats canviants dels consumidors i augmentin l’abast i la rendibilitat en oferir opcions de lliurament a domicili. Els restaurants que no ofereixin aquest servei poden estar perdent clients potencials i limitant la seva capacitat per competir en un mercat cada cop més competitiu”, declara Clément Benoit, CEO de Clone.

Aquesta dada és especialment preocupant si tenim en compte que el 53% dels menjars que se serveixen a nivell mundial no es consumeixen al local, segons un informe de Kantar. Per això, els restaurants estan cercant noves fórmules per oferir un producte de qualitat, també a casa, centrant-se en la recerca de nous packaging, receptes, menús, preus i promocions per mantenir viu el servei i generar més vendes.

Arriba a Espanya la solució que podrà reportar fins a 20.000€ al mes extra als restaurants

Partint d’aquesta premissa Clone va anunciar la seva arribada a Espanya el mes passat amb la seva proposta, oferint una solució “tot en un”, amb què els restaurants podran augmentar les seves vendes a través de marques ja creades i assentades enfocades al delivery, aprofitant així tots els recursos de la cuina i lequip disponibles.

Amb aquesta solució, els restauradors podrien augmentar la facturació fins a 20.000€ al mes extra, delegant tot el màrqueting, les promocions i la gestió de la marca virtual a Clone, que s’encarregaria de donar visibilitat per mitjà de promocions i comunicació a les xarxes socials.

“Gràcies a Clone, els restauradors podran aprofitar al màxim tots els recursos disponibles a la seva cuina i equip, mentre que nosaltres ens encarreguem de la resta. Estem segurs que aquesta solució serà una gran ajuda per als restaurants espanyols que busquen expandir-ne l’abast i augmentar-ne la rendibilitat”, afirma Benoit.