Panadera de bacallà

Panadera de bacallà

Ingredients: Un quilo de bacallà dessalat, 2 cebes, 6 grans d’all, 1 pebre verd, 4 tomàtigues de ramallet, 1 quilo de patates, una picada d’all i julivert, farina, oli d’oliva, sal i aigua.

Elaboració: Dins una olla bullirem les espines de bacalla? (si hem comprat un bacalla? sencer, si opten per lloms no cal fer aquest pas) amb els dos o tres litres d’aigua, sal, un raig d’oli, 1 ceba tallada a quarts i dos grans d’all a foc baix.

Abans haurem dessalat el bacallà al llarg de 48 hores dins aigua, que l’hem de canviar com a mi?nim cada 12 hores.

Un cop dessalat el deixem dins un col·lador per tal que perdi l’aigua. L’aixuguem amb un pedaç de cuina i després el tallam a troços de racció l’enfarinam i el fregim, un poc, dins una paella amb oli d’oliva i reservem.

Seguidament posam al foc un tià de terra amb part de l’oli d’oliva on hem fregit el bacalla?, unes 8 cullerades. Hi feim el sofregit amb la ceba, els grans d’all, el pebre verd i les toma?tigues, tot picat ben petit. Quan facem aquest sofregit, a foc baix, hem de remenar tot el temps perquè a l’oli hi haurà restes de la farina amb la que hem fregit el peix i es podria aferrar.

Tindrem les patates pelades i tallades a cantells que les afegirem al sofrit quan hagi confitat. Salem i ho cobrim amb dos litres o els tres (dependrà de quants serem a taula) del fumet que haurem fet amb les espines i alons del bacallà.

Deixam bullir uns vint minuts o fins que les patates estiguin cuites. Llavonces hi afegim els talls de bacallà que hem fregit i la picada d’all i julivert.

Deixam coure uns deu minuts més a foc ben baix tot anant alerta que el peix es rompi i s’esmicoli.

Hi ha qui sacsa el tià per tal que el bacallà amolli la seva gelatina i quedi el suc més espès.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris