El producte local de les Illes Balears troba a Barcelona un gran aparador internacional

El producte local de les Illes Balears troba a Barcelona un gran aparador internacional

Joan Simonet, conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, ha assistit avui a la inauguració de Alimentaria&Hostelco, a Barcelona, “una de les fires més importants que podem trobar a Europa i amb un gran component internacional”. Juntament amb el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, han visitat totes les empreses -un total de 10- que comparteixen l’estand dissenyat i finançat per la Conselleria sota l’eslògan Cuatro Islas por saborear.

En aquest sentit, el conseller Simonet ha volgut recordar que la presència de tots els consells reguladors de les Illes és un encert. “Visiten la fira, no tan sols per mostrar el seu producte, que és d’una gran qualitat, i obrir nous mercats i negocis, sinó que també ens recorden que el producte local deixa uns grans beneficis mediambientals per als ciutadans de les Balears”. “És vital per la Conselleria donar-lis tot el nostre suport aquests dies i poder oferir-lis aquest gran aparador que contribuirà a millorar la rendibilitat de les explotacions agràries”, ha afirmat.

A l’estand, situat al pavelló 1 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, es poden trobar empreses i productes com oli de la DOP Oli de Mallorca; vi de la DOP Binissalem; formatge de DOP Mahón-Menorca, amb productors com Torralba i COINGA; productes de l’IGP Ametlla de Mallorca, de la mà de Camp Mallorquí i Fet a Sóller; Xoriguer de Gin de Mahón; l’empresa Dos Perellons, que du a la fira Herbes de Mallorca i Palo de Mallorca; la Cooperativa de Formentera; productes de la Flor de Sal (Mallorca) i Salinas de la Concepción (Menorca). Cal recordar que en aquesta edició de 2024 d’Alimentaria s’ha duplicat l’espai dels expositors i també el nombre d’operadors respecte a altres anys.

A més, en col·laboració amb l’Associació de Cuiners de les Balears (ASCAIB), s’han organitzat una sèrie de demostracions culinàries de la mà de xefs com José Cortés, Cati Pons, Miquel Serra, Óscar Roca, Marga Brunet, José María Borràs i Pau Sintes. Així, els visitants podran gaudir de diversos tasts de vi de la mà de la DO Binissalem.

Cal recordar que, a més de les empreses i els productes que estan a Barcelona amb el suport de la Conselleria, també participen amb altres estands propis l’IGP Sobrassada de Mallorca; Mallorca Distilery; Mega Raw Bar; Marí Mayans; Mas Crespo, Quely i el horno Santo Cristo.

La fira Alimentaria, que ha comptat en la seva primera jornada amb la visita del Rei Felip VI i el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, preveu rebre durant els quatre dies un total de 100.000 visitants professionals.