Alvocat: composició, beneficis i receptes

Per Anna Moll

Alvocat: composició, beneficis i receptes

L’alvocat és una fruita que ha anat guanyant popularitat als darrers anys per tot el món i s’ha convertit en un ingredient essencial de moltes cuines. També és ben sabut que la incorporació de l’alvocat a la nostra alimentació, pot aportar diferents beneficis per a la salut.

Una de les característiques més importants de l’alvocat és el seu contingut en greixos saludables. Els greixos representen una part considerable de la seva composició, sent majoritàriament greixos monoinsaturats. Aquests tipus de greixos són beneficiosos per a la salut, i tenen associats beneficis com la reducció del colesterol LDL (que seria el colesterol dolent) i augment del colesterol HDL (colesterol beneficiós i protector), que es traduiria en una millora de la salut cardiovascular, disminuint el risc de patir malalties cardiovasculars.

A més del seu contingut en greixos, l’alvocat també és una bona font de fibra, que és beneficiosa per regular la digestió i el sucre en sang, així com per augmentar la sensació de sacietat. A més, també és ric en antioxidants, així com en vitamines i minerals com la vitamina K, E i C i el potassi.

En resum, l’alvocat és una perfecta combinació entre greixos saludables, fibra, vitamines, minerals i antioxidants. Això fa que se li atribueixin nombrosos beneficis i que sigui un aliment perfecte per incloure dins una alimentació saludable.

Receptes amb alvocat:
• Guacamole:

Ingredients: alvocat, ceba, tomàtic, coriandre, llimona i sal (opcional: picant)
Preparació:
– Pelar i aixafar els alvocats.
– Tallar a daus petits la ceba, el tomàtic i picar el coriandre.
– Mesclar la ceba i el tomàtic amb l’alvocat, afegir suc de llimona, sal, coriandre i opcionalment picant. Remoure tot junt.

• Amanida d’alvocat i gambes:
Ingredients: alvocat, gambes cuinades, tomàtic, ceba vermella, coriandre, suc de llimona, oli d’oliva, sal i pimienta.
Preparació: Tallar tots els ingredients i mesclar. Amanir amb el suc de llimona, l’oli d’oliva, la sal i la pimienta.

• Tàrtar d’alvocat i salmó
Ingredients: filet de salmó (prèviament congelat), alvocat, oli d’oliva, salsa de soja, suc de llimona, mostassa, pimienta i espècies al gust (sèsam, coriandre, anet…).Preparació:
– Mesclar 2 cullerades d’oli amb 2 de salsa de soja, el suc de mitja llimona, una cullerada petita de mostassa i pimienta. Remoure fins a tenir una mescla homogènia.
– Tallar el salmó a daus i mesclar amb el que hem preparat anteriorment.
-Tallar l’alvocat a daus.
-Muntar el plat: posar l’alvocat i a sobre el salmó amb la salsa. Decorar amb les espècies.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris