Tilenus Vendimia

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us oferim un vi negre, jove, fresc i elegant de la DO Bierzo. Es tracta del Tilenus Vendimia, que elabora la Bodega Estefanía, a Castella i Lleó.

Nota de tast

Aspecte: Color vermell robí amb reflexos violes.

Nas: Ampla gama aromàtica destacant fuites silvestres com gerds, maduixes del bosch i cireres. Notes florals.

Boca:  Untuós. Tanins fins i acidesa ben integrada amb un final llarg i elegant.

Maridatge

Bacallà amb pebres vermells. Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Marida amb llegums, bacallà, embotits i formatges, carns vermelles, arrossos i plats de caça.

Migas. GettyImages©

Si ens situam la província a la seva zona de producció, El Bierzo a Lleó, podem maridar aquest vi amb els plats típics de la zona des del cocido maragato, a la sopa castellana i les migas de pastor, entre altres.

Bacallà a la llauna. Bahia Restaurant Santandria. Foto: Bep Al·lès©

També maridarà amb plats de bacallà, com el bacallà al ajo arriero, de la zona de Castella i Lleó al nostre bacallà amb sobrassada, tot passat pel bacallà amb pebres torrats, bacallà amb sanfaïna o el bacallà al pil-pil.

Pernil Ibèric de Guijuelo. Foto: Bep Al·lès©

A més del botillo del Bierzo i els xoriços i llonganisses castellans i lleonesos, també és ideal per acompanyar pernil de Guijuelo, i formatges d’ovella i de cabra, tant els curats com els semi curats.

Bistecs de vedella vermella amb tomatigat. Foto: Bep Al·lès©

Ideal per a les carns vermelles a la graella, especialment la nostra vaca vermella de Menorca, amb les seves mitjanes i entrecots al caliu, però sense deixar de banda altres elaboracions fetes amb vermella com panxa amb tomatigat, llengua amb tàperes, panadera de vedella, carn de vedella vermella amb salsa o bistecs de vermella amb tomatigat.

Arròs Brut. Foto: Bep Al·lès©

Arròs brut, arròs amb llomillo i bolets, arròs amb conill i gambes, paella amb costella pelada, sípia i escamarlans o un arròs amb conill i cames seques dins es tià de terra.

Coc amb cega cuinat per Miquel Mariano. Foto: Bep Al·lès©

Coc amb cegues, conill amb cebes, guàtleres torrades, tords amb esclata-sangs, perdiu amb col, són plats de cuina menorquina i de caçadors que li aniran molt bé.

Si voleu saber més d’aquest vi per a gaudir-lo en moments de tranquil·litat o alegria, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/