Tens pocs temps per cuinar? Alguns consells i idees

Per Anna Moll

Tens pocs temps per cuinar? Alguns consells i idees

Amb l’estil de vida actual, trobar temps per a preparar menjars saludables pot semblar complicat i podem acabar desenvolupant uns mals hàbits alimentaris, per falta de temps.

Però, tenir uns hàbits alimentaris adequats és essencial per a un estat de salut òptim. Per això, us deixaré alguns consells pràctics per organitzar-nos millor i tenir idees per, si comptem amb poc temps, seguir uns bons hàbits alimentaris.

  1. Planificació setmanal: Dedicar un temps a planificar tots els àpats de la setmana és un consell molt pràctic que ens ajudarà a fer la llista de la compra i tenir ingredients saludables a mà, i evitar així, caure en preparacions ja fetes, que solen ser de pitjor qualitat nutricional. A més, també podrem organitzar millor el temps de cuina i evitarà que hàgim de prendre decisions precipitades.
  2. Preparació per avançat: Pots aprofitar algun temps lliure del que disposis per anar avançant preparacions, així, en el dia a dia, les teves preparacions seran més ràpides. També podries dedicar algun moment del cap de setmana per deixar preparats quasi tots els menjars de la setmana (sopa, purés, verdures al forn, altres guarnicions…).
  3. Opcions de congelador:
    1. Quan facis alguna preparació més elaborada aprofita i fes-ne més racions, així, les podràs congelar i et serviran per a altres vegades, en les que disposis de menys temps.
    2. Utilitza opcions saludables congelades que et faciliten les preparacions: per exemple, podríem utilitzar verdures ja tallades congelades, que ens estalviaran temps de preparació.
  4. Snacks saludables: Tenir sempre a casa snacks com fruites, fruits secs, iogurts… ens poden ser útils per evitar caure en un consum excessiu de brioixeria, galetes, patates…

Ara us deixaré cinc idees de receptes ràpides, ideals per sopar:

  1. Amanida de pollastre i alvocat:

Ingredients: pollastre a la planxa, alvocat a daus, espinacs, enciam i tomàtic.

Amanir amb oli d’oliva verge extra, llimona i pimienta.

  1. Wrap de pollastre i verdures:

Ingredients: tortita integral, pollastre a la planxa, enciam, tomàtic, cogombre i hummus.

  1. Bol de salmó i quinoa:

Ingredients: filet de salmó al forn, quinoa cuinada, alvocat tallat i bròquil a la planxa.

Amanir amb iogurt, eneldo, llimona i pimienta.

  1. Calamars saltats amb all i julivert acompanyats d’amanida

Saltar els calamars a la planxa amb all i julivert.

Acompanyar amb una amanida, com més ens agradi.

  1. Tortitas de salmó

Ingredients: Tortitas integrals, salmó fumat, formatge en crema i cogombre,  eneldo i pimienta.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris