Baleària

Greixera de ganyells de porc

Avui és el Darrer Dimarts, darrer dia dels Carnavals i que a la notra illa té també una gastronomia pròpia com les anades a vega per a torrar sobrassada i botifarrons, però també per a menjar les greixeres de peus de porc, de brossat i de monyaco, a més dels crespellets.

La greixera més típica d’aquest dia és la de peus de porc, però per aquells que no ens sou massa amants de les “manetes de ministre” aquí us oferim una alternativa, la greixera de ganyells de porc, que és tant o més saborosa i que de segur és una bona alternativa per aquest dia de celebració.

GREIXERA DE GANYELLS DE PORC

Greixera damunt crespellet. Foto: Bep Al·lès©

Ingredients: Mig quilo de formatge tendre amb sal, mig quilo de ganyells de porc, 7 ous, 5 grans d’all ben picadets, mig litre de llet, sal al gust i una pastilla de brou.

Elaboració: Bullirem els ganyells amb la pastilla de brou i un poquet de sal. Quan siguin tendres es treuen i es deixen refredar. Després els passarem per a la màquina de capolar juntament amb el formatge.

Ho posarem dins un bol fons i ho mesclarem tot amb els ous batuts, els alls picats i la llet. Quan estigui tot ben mesclat ho posarem dins una palangana alta de forma rectangular ben untada de mantega o de sèu de porc.

Quan haguem posat la pasta dins la palangana, al damunt hi posarem petites porcions de sèu i formatge ratllat.

Ho enfornam fins que quan punxem amb un escuradents ens surti ben sec.

Recepta de Margarita Juanico Marquès

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.