Baleària

Faves i fideus

Ingredients: 300 g de faves seques pelades, 200 g de fideus del n. 4, 2 tomàtigues de ramallet, 1 ceba, 4 grans d’all, 1/2 branqueta d’api, 1 pebre verd, tem, julivert, 3 cullerades d’oli d’oliva i una cullerada de sèu de porc.

Elaboració: El dia abans posarem amb aigua les faves seques.

Picarem la ceba, les tomàtigues, el pebre verd i els alls de manera que quedin trossos molt petits. Ho col·locarem dins d’una olla amb l’api, el tem i el julivert, fermats amb un cordó que sigui bastant fi. Passar les faves per aigua freda i afegir-les a l’olla amb un poc d’oli i una mica de sal. Acabar d’omplir amb aigua i posar al foc una hora. Quan tot estigui ben desfet i hagi minvat l’aigua de l’olla per mor del bull, passarem les verdures i les faves pel túrmix. Ha de quedar com una crema.

Dins una olla a part, preparar els fideus amb aigua i un poc de sal. Quan estiguin fets s’han d’escórrer i s’han d’afegir els fideus dins l’olla amb una cullerada de sèu o de man- tega i s’ha de deixar coure un moment tot junt.

Notes: Hi ha qui hi afegeix al cuinat un bon tros de sobrassada i un botifarró negre tallat a trossos que haurem sofregit uns minutets dins una paella amb un poquet de sèu o oli d’oliva. Una altra opció és fregir unes costelletes pelades que també afegirem amb els fideus, el botifarró i la sobrassada.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.